Posibile costuri suplimentare la proiectul pentru noul pod de la Petrila. Președintele CJ Hunedoara a cerut să se mute un stâlp!

Aflat în plină implementare, proiectul derulat de Consiliul Județean Hunedoara care vizează construirea unui nou pod la Petrila, ar putea suferi modificări și costuri suplimentare. Nu substanțiale. Este vorba de un stâlp de electricitate, care ar putea încurca traficul mașinilor după ce construcția va fi gata și pe care președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, vrea să îl mute.

Un stâlp de electricitate a fost uitat cumva în calea mașinilor ce vor tranzita podul și pe care nimeni nu pare să îl fi văzut nici în faza de proiect, nici după demararea lucrărilor. L-a văzut însă președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, care a anunțat că va fi mutat, chiar dacă acest lucru va implica și costuri suplimentare.

”Eu nu sunt de acord cu am plasarea stâlpului acolo. Fiind o curbă foarte mare, vine cu viteză că știe că e un pod larg și ne trezim cu omul în stâlp. Vreau, și chiar dacă ne costă în plus, să mutăm stâlpul. Să ne spună proiectantul”, a declarat, la momentul vizitei pe șantier, președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Stâlpul este încă tot acolo, dar Laurențiu Nistor dă asigurări că problema va fi rezolvată. ”Se va muta cu siguranță. Depinde de rezolvarea unei canalizări, după care se mută”, a detaliat președintele CJ Hunedoara

Construcția podului a demarat în luna mai a acestui an, iar până în prezent au fost realizate 75% din lucrări, spun cei de la Consiliul Județean Hunedoara. Obiectivul, în valoare de 7,6 milioane de lei, este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și de la bugetul Consiliului Județean Hunedoara.

În primăvara anului trecut, oficialii Consiliului Județean Hunedoara anunțau intenția de a construi un nou pod peste Jiu care să ducă la Mina Petrila. Președintele Laurențiu Nistor spunea la acea vreme că actualul pod ”nu mai este de actualitate”, dar vechea construcție nu va fi demolată și este tranzitată în continuare.

Carmen COSMAN – PREDA