Președintele Colegiului Pacienților Hunedoara vrea să inițieze procedura de demitere a lui Laurențiu Nistor

Președintele Colegiului Pacienților Hunedoara, Constantin Mornea, a anunțat că demarează demersurile de demitere a președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, după decizia de închidere a Urgenței de la Călan.

Constantin Mornea consideră că Nistor se face vinovat de această situație care îi lasă pe cetățenii din Călan și din localitățile limitrofe fără asistență medicală de urgență. În plus, președintele Colegiului Pacienților a precizat că va sesiza și Curtea Constituțională.

Dragi pacienți și prieteni hunedoreni,

VOI INIȚIA PROCEDURA DE DEMITERE PRIN REFERENDUM A PREȘEDINTELUI CONSILIULUI JUDEȚEAN HUNEDOARA, Laurențiu Nistor!

Cine crede că este de neînlocuit, se înșală! Sănătatea nu se negociază: cred că v-ați dat seama că este vorba despre suprimarea URGENȚEI CĂLAN!

Poate unii dintre dvs acceptați situația, eu însă nu o accept. Poate unii dintre dvs sunteți naivi, eu însă sunt pragmatic!

De acum înainte, bunăstarea județului vostru, dragi prieteni hunedoreni, depinde de voi!

Din punct de vedere medical, tot ceea ce v-am promis vis-a-vis de neurochirurgie, veți avea, pentru că am avut grija de asta când trebuia.

Tot din punct de vedere medical, astăzi am înțeles cine este de vină: Laurențiu Nistor- Președintele Consiliului Județean Hunedoara!

În acest context, în virtutea Constituției României conform căreia dreptul la sănătate este asigurat și garantat, eu nu voi rămâne pasiv la amânările și tertipurile lui Laurențiu Nistor:

1. Voi sesiza situația de la UPU-Călan Curții Constituționale.

2. Voi iniția conform CODULUI ADMINISTRATIV, CODULUI ELECTORAL ȘI CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI procedura de demitere a Președintelui Consiliului Județean Hunedoara!”, a anunțat Constantin Mornea pe pagina sa de pe o rețea de social media.

UPU Călan este o extensie a Spitalului Județean de Urgență Deva, aflat în administrarea Consiliului Județean Hunedoara. Președintele Colegiului Pacienților a publicat și o situație care ar arăta că scuza conform căreia nu există medici care să asigure linia de gardă nu stă în picioare.

Pe de altă parte, Consiliul Județean Hunedoara a comunicat că nu poate ține funcțională Urgența de la Călan din cauză că nu există medici specializați.

Consiliul Județean Hunedoara și Spitalul Județean de Urgență Deva nu doresc închiderea Unității Primiri Urgențe – extensia Călan. Consiliul Județean Hunedoara și Spitalul Județean de Urgență Deva nu doresc închiderea Unității Primiri Urgențe – extensia Călan. Dar, eu, ca și președinte al Consiliului Județean Hunedoara, nu pot permite să las oameni să moară la Călan, din cauză că nu există medici specializați în medicina de urgență, care să asigure gărzi 24 de ore din 24. În aceste condiții, nu pot accepta să trimitem pacienți la Călan și nu-mi pot permite să pun în pericol activitatea UPU Deva, unde medicii existenți abia acoperă necesitățile de funcționare de aici”, a precizat Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara, comform unui comunicat de presă.

Acesta mai spune că SJU Deva a organizat deja trei concursuri pentru medici specializați în urgență, la care nu s-a prezentat niciun concurent.

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto reprezentativă: replicahd.ro)