Proiecte de peste 40 de milioane de euro pentru dezvoltarea orașului Hațeg, implementate de administrația condusă de Adrian Pușcaș

Peste 40 de milioane de euro însumează proiectele implementate de administrația publică locală din orașul Hațeg, condusă de primarul Adrian Pușcaș, menite să dezvolte urbea.

Echipa administrativă a înțeles foarte bine să lucreze cu instrumentele financiare aflate la dispoziție și, astfel, să suplimenteze bugetul local, care nu poate suporta toate obiectivele investiționale menite să ducă la dezvoltarea durabilă a orașului. Fie că vorbim despre fonduri europene sau fonduri guvernamentale, Primăria Hațeg a depus, în perioada 2021-2023, cereri de finanțare în valoare de peste 42 de milioane de euro, reușind sa atragă fonduri externe în valoare totala de peste 40 de milioane de euro pentru 30 de proiecte. Niciuna dintre direcțiile de dezvoltare nu a fost omisă, fie că vorbim despre infrastructura majoră, sănătate, educație sau protecția mediului. În același timp, cu fonduri de la bugetul local sunt implementate peste 20 de proiecte, în valoare de peste 3 milioane de euro.

Iar Orașul Hațeg își schimbă înfățișarea și devine tot mai atractiv de la o zi la alta. Acest lucru se datorează activității susținute a administrației publice locale coordonate de Adrian Pușcaș, care a depus proiecte la toate instituțiile.

Proiectele implementate vizează: Dezvoltarea infrastructurii locale (dezvoltarea serviciilor publice); Îmbunătățirea infrastructurii de transport local; Îmbunătățirea mediului înconjurător și a infrastructurii sociale; Îmbunătățirea calității vieții (sănătate, educație, sport, cultură, agrement local); Dezvoltarea capacității de îmbunătățire a performanțelor serviciilor în administrația locală, precum și dezvoltarea resurselor umane.

Sunt proiecte dedicate oamenilor, care  răspund nevoilor reale ale comunității, fie că vorbim despre drumuri, școli, infrastructura sanitară, locuri de joacă moderne, sistem de iluminat modern și eficient, sistemul de supraveghere video pentru creșterea securității și siguranței în oraș sau creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor.

Carmen COSMAN – PREDA