Proiectul care vizează monitorizarea mașinilor Consiliului Județean intră pe ordinea de zi. Îl vor vota aleșii județului?

Proiectul de hotărâre inițiat de consilierii județeni USR Dacian Micula și Adrian Oprițescu intră pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Hunedoara din data de 27 mai 2022. Dacă va fi adoptat în plen, deplasarea flotei auto a administrației publice județene și a instituțiilor subordonate va putea fi mult mai ușor monitorizată.

 

În subordinea Consiliului Județean Hunedoara se află 10 instituții publice. Totodată, CJ Hunedoara este for tutelar pentru operatorii de apă din județ, respectiv Apa Serv Valea Jiului și Apa Prod Deva. Despre deplasările în interes de serviciu ale unor șefi din administrația publică județeană presa a relatat, și nu doar o dată. Iar cei doi consilieri județeni menționați solicită monitorizarea GPS a parcului auto al CJ Hunedoara și instituțiilor subordonate pe considerentul că, în acest fel, mașinile de serviciu nu vor mai putea fi folosite în interes personal.
Astfel, consideră inițiatorii proiectului de hotărâre, autoritatea publică va avea acces permanent la următoarele informații: adresa unde se află vehiculul, numărul de kilometri efectuați, orele de funcționare, durata de deplasare și consumul fiecărui vehicul. Totodată, foile de parcurs pentru aceste vehicule se pot emite și transmite automat, pe email și tot prin email se pot transmite alerte de viteze, de deconectare a echipamentului, alerte referitoare la expirarea ITP, RCA, CASCO, Rovinietă și altele.

Cheltuielile de implementare ar urma să fie suportate din bugetul UAT Județul Hunedoara. Asta dacă aleșii județului își vor da girul.
Consiliul Județean Hunedoara este condus de PSD, prin președinte, vicepreședinți și administrator public, iar majoritatea este formată din consilieri social – democrați

Carmen COSMAN – PREDA