PSD își decapitează două organizații. Bedea pleacă de la Simeria după comportamentul huliganic. Ioan Rus este schimbat de la Petroșani ”pentru inactivitate”

Sancțiuni aproape similare dispuse de Biroul Permanent Județean al PSD Hunedoara în această seară pentru doi președinți de organizații: cel de la Simeria, primarul Iulius Gelu bedea, și cel de la Petroșani – Ioan Rus. Bedea a fost demis pentru comportamentul huliganic, care a aruncat în aer administrația publică locală. Rus pentru ”inactivitate politică”, deși nu a mai avut anterior sancțiuni.
Biroul Permanent Județean al PSD Hunedoara, întrunit joi după-amiază, a decis să-și decapiteze două organizații.
Prima este cea din Simeria, condusă de primarul Iulius Gelu Bedea, cel care a transformat primăria într-un pluton de execuție, victime fiind angajații aparatului administrativ.
Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, a declarat pentru InformațiaHD că, după analizarea situației, s-a decis demiterea acestuia din funcția de președinte al PSD Simeria și suspendarea din partid pentru o perioadă de 6 luni.
Surpriza vine însă de la Petroșani, unde președintele social – democraților, Ioan Rus, a fost de asemenea demis de Biroul Permanent Județean al PSD Hunedoara.
Laurențiu Nistor spune că acestuia i s-a reporșat ”inactivitatea politică”. Până acum nu  a mai fost sancționat, recunoaște Nistor, însă chiar și așa măsura a fost similară cu cea luată în cazul lui Bedea.
Organizația din Petroșani este condusă, interimar, de senatorul de Valea Jiului Cristian Resmeriță, dar, ”după ce se va pune pe picioare”, vor fi organizate alegeri, a mai spus președintele PSD Hunedoara.
Carmen COSMAN – PREDA