Punte între trecut și viitor pentru Complexul Eneregtic Valea Jiului

Prefectul județului Hunedoara, Marian Călin Petru, a efectuat o vizită de lucru la Ministerul Energiei pentru a propune o serie de proiecte pentru dezvoltarea Complexului Energetic Valea Jiului.

La întâlnirea găzduită de ministrul Sebastian Burduja, au luat parte și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi și directorul general al Complexului Energetic Valea Jiului, Eusebiu Durbacă.

Marian Călin Petru, prefectul județului Hunedoara: “Facem pași importanți pentru Valea Jiului! Dacă în luna august am vizitat, alături de primarul Tiberiu Iacob Ridzi și posibilii investitori, minele din Valea Jiului, astăzi, am fost împreună la Ministerul Energiei pentru a prezenta perspectivele noastre pentru viitorul mineritului. Trebuie să punem ceva în loc, să construim și pentru asta lucrăm împreună! Investitorii și-au prezentat astăzi planul, un mecanism tehnic care se pliază perfect pentru minele din Vale. Trecutul înseamnă energie, prezentul este energie și viitorul înseamnă energie. Despre asta vorbim. Oamenii care lucrează în minerit vor munci în noua industrie, însă, pentru a ajunge unde ne dorim trebuie să facem pași concreți și să avem în vedere scenarii de lucru adaptate lumii în care trăim. Sebastian Burduja este omul care s-a aplecat asupra viitoarei strategii a Văii Jiului, mai mult decât oricine a gestionat ministerul de resort. Viitorul trebuie să aibă funcționalitate și inovație, trebuie să fie propulsat de sisteme care angrenează tehnologii noi, ce pot fi folosite de către tinerii specialiști pe care îi pregătim pentru tot ce implică viitorul proiect. Astăzi, alături de primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, directorul general al noului Complex, Eusebiu Durbacă și investitorii, am pus puntea între trecut și viitor! De astăzi, ne asigurăm că pașii următori vor prinde contur!”.