Regulament pentru cabanierii, schiorii și snowboarderii din stațiunea Parâng

Consiliul Local al Municipiului Petroșani a aprobat în ședința de joi, 26 august 2021, Regulamentul privind conduita cabanierilor, schiorilor/snowboarderilor pe domeniul schiabil Parâng din municipiul Petroșani.
Încă din 2009, prin Hotărâre de Guvern, zona Parâng – Petroșani a fost atestată ca stațiune turistică de interes național, astfel că, pe lângă reglementările deja adoptate, era nevoie și de un astfel de regulament.
”Acest regulament stabilește cadrul legal pentru promovarea regulilor generale privind conduita cabanierilor, a schiorilor și snowboarderilor pe domeniul schiabil Parâng, având ca scop principal prevenirea producerii accidentelor. În cuprinsul regulamentului sunt stabilite, pe lângă atribuțiile Serviciului Public Local Salvamont, și regulile de conduită ale practicanților de schi și snowboard, precum și ale persoanelor care practică activitatea de monitor de schi, snowboard și alte sporturi similare pe domeniul schiabil al Municipiului Petroșani. Totodată, sunt reglementate restricțiile instituite pentru prevenirea accidentelor montane pe domeniul schiabil, precum și contravențiile și sancțiunile aplicabile în cazul nerespectării acestora”, a explicat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, inițiatorul proiectului de hotărâre aprobat joi de Consiliul Local.
De precizat că, pe lângă acest document adoptat astăzi, activitatea pe domeniul schiabil din Parâng mai este reglementată și de HCL 61/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea de turism în zona de agrement, precum și HCL nr. 2/ 2011 privind adoptarea unor măsuri în ceea ce privește accesul spre zona de agrement Parâng, cu completările ulterioare.
Regulamentul privind conduita cabanierilor, schiorilor/snowboarderilor pe domeniul schiabil Parâng din municipiul Petroșani este în concordanță cu reglementările legale din domeniu.