S-a semnat contractul pentru autobuzele electrice din Petroșani 

În prezența reprezentanților firmei care a câștigat licitația – ANADOLU AUTOMOBIL ROM SRL Ilfov, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, a semnat astăzi  contractul de achiziție publică pentru autobuzele electrice și stațiile de încărcare cuprinse în proiectul ”Realizarea transportului public electric local în municipiul Petroșani și spre Comuna Bănița

Sunt 7 autobuze, de cca 10 metri, cu 90 de locuri capacitate, dar și 9 stații de încărcare.

Conform contractului în valoare de 19,5 milioane de lei, la Petroșani vor fi aduse 7 autobuze nepoluante electrice, cu dimensiunea de cca. 10,8 m, și 9 stații de reîncărcare autobuze electrice (7 stații reîncărcare lentă și 2 stații reîncărcare rapidă). Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, aprobat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și nu are nicio legătură cu linia interurbană de autobuze electrice – Green Line a Consiliului Județean Hunedoara”, a primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Firma care a câștigat licitația are la dispoziție 10 luni pentru livrarea tuturor celor 7 autobuze care au o capacitate de transport de 90 de călători, dintre care 27 pe scaune și o autonomie 300 – 400 km, în funcție de condițiile de exploatare, a mai precizat edilul.

Autobuze