Școală de luptători MMA, suspectată că fură curent. Poliția trebuie să facă ”lumină”!

Poliția Petroșani trebuie să facă lumină într-un dosar în care un club sportiv din Vulcan, care funcționează și în Petroșani, este suspectat că fură curent.

Totul a ieșit la lumină în momentul în care a fost verificat contorul, iar energia electrică a fost întreruptă. Numai că boilerul ar fi continuat să funcționeze, deși logic nu ar fi fost posibil. Apoi, într-o altă încăpere a fost găsită și o aerotermă de mare putere, care, al cărui consum de asemenea nu ar fi fost contorizat.

Sala Kempo MMA (Mixed Martial Arts ) a Clubului Sportiv Dani Brânzău funcționa la parterul unei clădiri de birouri din municipiul Petroșani în baza unui contract de închiriere.

Problemele au apărut în urmă cu aproximativ două săptămâni, când reprezentanții societății care administrează clădirea au avut suspiciuni că nu întregul consum de energie electrică este contorizat. Ar fi descoperit și o instalație prin care mari consumatori de energie ar fi ”fentat” contorul și consumul era înregistrat doar de contorul central, astfel că nu era facturat consumatorului real.

Cele două părți nu au reușit să se înțeleagă pe cale amiabilă, astfel că acest caz a ajuns la poliție după ce reprezentanții Clubului Sportiv Dani Brânzău ar fi rupt sigiliul pus pe spațiul respectiv după spargerea lacătului pentru a-și recupera echipamentele.

Administratorul societății a sesizat poliția. În declarația dată în fața oamenilor legii a precizat că la refacturarea energiei pentru fiecare chiriaș în parte a sesizat o diferență mare. Pentru a vedea de unde provine această pierdere, a verificat majoritatea încăperilor din clădire și fiecare contor în parte. Așa s-a descoperit la sala de sport deținută de Dani Brânzău o instalație improvizată, boilerul dar și aeroterma care funcționau fără probleme, deși curentul era întrerupt.

Reprezentanții firmei spun că nu doresc decât recuperarea prejudiciului creat, mai ales că, spun aceștia, practica era de ani de zile și spun că, inițial, Brânzău chiar ar fi recunoscut improvizația însă credea că firele vin ”de la CNH”. Mai apoi, însă, nu a mai fost de acord cu prejudiciul calculat și ar fi dorit să își ia echipamentele din sală fără să mai achite contravaloarea energiei electrice necontorizate. A venit chiar cu luptătorii pe care în antrenează pentru a-și muta lucrurile, fără să mai achite chiria sau curentul consumat legal sau ilegal.

Pe de altă parte și reprezentantul Clubului Sportiv Dani Brânzău a formulat la rândul său o sesizare la poliție. A reclamat că proprietarul spațiului în care funcționa pe baza unui contract de închiriere i-a spus că are o datorie foarte mare la plata energiei electrice. Ar fi fost de acord să o achite, dar numai în condițiile în care i se face dovada că într-adevăr este consumatorul. În plus, a reclamat că în lipsa sa și a acordului său a fost schimbat lacătul, după ce a fost distrus lacătul pe care el îl avea pe ușă. Mai mult. Ar fi pătruns fără drept în spațiul pe care îl folosește, astfel că ar fi făcut reclamație pentru distrugere și violarea sediului social.

Cazul este acum în cercetarea Poliției Municipiului Petroșani care trebuie să facă lumină. Este de așteptat ca în dosar să fie efectuată și o expertiză tehnică de specialitate care să susțină suspiciunea furtului de curent.

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: Facebook)