Senatorul Cristian Resmeriță intră în contradicție cu colegii din PSD?! Nu susține majorarea prețului la apă în Valea Jiului!

În timp ce primari ai PSD din Valea Jiului, dar și șefii social – democrați ai Consiliului Județean Hunedoara susțin majorarea prețului la apă și canalizare în Valea Jiului ”măcar” cu rata inflației, senatorul PSD de Hunedoara Cristian Resmeriță pare să intre în contradicție cu aceștia. Ori are alte informații, încă nedezvăluite, ca urmare a scandalului imens iscat pe acest subiect.

Prezent în studioul Mondo TV., senatorul Cristian Resmeriță a declarat, că indiferent ce se va întâmpla, prețul apei nu va crește în Valea Jiului.
Pentru mine subiectul legat de prețul apei este închis. Prețul nu se modifică!”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.
Reamintim că, Apa Serv Valea Jiului – aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, anunțase intenția de a majora tarifele la apă și canalizare cu 50, respectiv 60 la sută de la 1 ianuarie 2024. Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi le-a dejucat planurile și a luat atitudine publică împotriva creșterii tarifelor, iar consilierii PNL au votat împotriva planului tarifar care avea girul Consiliului Județean Hunedoara, cel care are în subordine operatorul de apă.

Concret, aceste creșteri ar fi urmat să fie aplicate de la 1 octombrie – 18, 86% apă potabilă și 27,01% canalizare, respectiv de la 1 ianuarie 2024 – o creștere de 29,63% a tarifului la apă și 33,77% tariful la canalizare. După scandalul public declanșat de edilul din Petroșani față de intenția Apa Serv de a majora tarifele, și celelalte consilii locale din Valea Jiului au votat împotrivă.

Reprezentanții PSD ai CJ Hunedoara au insistat în tot acest timp în necesitatea creșterii tarifelor, invocând tot felul de motive neadevărate, însă planul tarifar nu a fost aprobat în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Apa Valea Jiului”. Ca atare, ANRSC a dispus refacerea acestuia. Oficialii societății spun că nu au timpul necesar pentru a parcurge toate etapele legale, astfel că, cel mai probabil, anul acesta tarifele rămân neschimbate. Oricum, potrivit directorului Apa Serv, Cristian Ionică, se renunță la majorările aberante anunțate anterior, care au stârnit pe bună dreptate revolta oamenilor. Nu renunță însă și la ideea majorării prețurilor cu un procent apropiat de rata inflației, însă primarul Iacob – Ridzi s-a pronunțat public și împotriva acestei decizii, chiar dacă alți primari social – democrați s-au declarat de acord cu măsura.

Acum și senatorul PSD Cristian Resmeriță anunță răspicat că, indiferent ce se va întâmpla, prețul apei nu va crește în Valea Jiului.

Carmen COSMAN – PREDA