Senatorul PNL Lucica Dina Muntean: ”Personal cred că politica poate fi și altceva decât o arenă în care „se moare” de dragul spectacolului”!

După ce a fost atacată frontal de senatorul PSD Cristian Resmeriță, colega sa de parlament, Lucica Dina Muntean (PNL) ia atitudine. În cifre reci, oficiale și verificabile pe site-ul Senatului, aceasta arată diferența dintre activitatea sa și activitatea senatorul social – democrat, care pare să fi intrat deja în retorica de campanie electorală.

Comparat, deși cu state mai vechi îăn Parlament, activitatea senatorului PSD Cristian Resmeriță este net inferioară.

”Recent am urmărit la un post de televiziune o emisiune în care a fost invitat senatorul Cristian Cornel Resmeriță. Între altele, acesta a vorbit despre faptul că Valea Jiului are doi senatori care la alegerile din decembrie 2020 au obținut scoruri diferite, respectiv, eu, Lucica Dina Muntean 17%, iar domnia sa 50%.

În felul acesta a pus în evidență diferența dintre noi, inducând ideea că, precum în snoava cu musafiri de o prună și musafiri de două prune, și noi senatorii ar trebui să fim priviți și tratați în funcție de procentele obținute.

Chiar dacă aceste procente reprezintă o realitate, ele ne-au acordat drepturi egale pentru intrarea în Parlamentul României, urmând ca activitatea noastră de senatori să facă diferența pe parcursul mandatului, dacă este cazul.

Și, ca urmare a afirmațiilor făcute, senatorul Cristian Cornel Resmeriță a demonstrat că este cazul!

Să punem puțin în balanță activitatea noastră parlamentară pentru a vedea dacă distanța dintre noi se menține procentual și în acest sens.

Pe site-ul Senatului sunt publice activitățile parlamentarilor, iar activitatea noastră până în acest moment este următoarea:

𝐋𝐮𝐜𝐢𝐜𝐚 𝐃𝐢𝐧𝐚 𝐌𝐮𝐧𝐭𝐞𝐚𝐧

– 95 de inițiative legislative, dintre care 36 au fost promulgate;

– 38 de întrebări și interpelări adresate miniștrilor/ministerelor;

– 28 de luări de cuvânt;

– Membru în:

Comisia de muncă, familie, protecție socială

Comisia de învățământ

Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități;

– Președinte al Comisiei de anchetă (12.09.2022-27.03.2023);

– Patru comunicate de presă.

𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐥 𝐑𝐞𝐬𝐦𝐞𝐫𝐢𝐭̦𝐚̆

– 56 inițiative legislative, dintre care 23 au fost promulgate;

– 3 interpelări;

– 12 luări de cuvânt;

– Membru în Comisia de constituționalitate;

– Secretar în Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale;

– Zero (0) comunicate de presă.

Cine dorește să calculeze în procente activitatea noastră, o poate face și poate la o emisiune viitoare, domnul senator va reconsidera procentele care ne despart.

Pentru intrarea mea în Parlamentul României îi mulțumesc în primul rând primarului Municipiului Petroșani Tiberiu Iacob Ridzi care m-a propus să candidez pe listele PNL pentru funcția de senator, le mulțumesc alegătorilor mei și sper din toată inima că activitatea mea de până acum, desfășurată pentru oamenii din Valea Jiului, din județul Hunedoara și din toată țara, nu a înșelat așteptările celor care au avut încredere în mine.

Personal cred că politica poate fi și altceva decât o arenă în care „se moare” de dragul spectacolului și de dragul procentelor viitoare”, a scris senatorul PNL de Hunedoara Lucica Dina Muntean.

Carmen COSMAN – PREDA