Serviciul de salubrizare, scos la licitație de Primăria Municipiului Petroșani

Până în data de 14 iulie se mai pot depune ofertele pentru serviciul de salubrizare scos la licitație de administrația publică locală din Petroșani. Procedura vizează atât curățenia căilor publice de circulație, dar și deszăpezirea acestora și înlăturarea poleiului.

Primăria municipiului Petroșani a scos la licitație delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare din municipiul Petroșani pentru activitățile “Măturatul, spălatul, stropirea și întreținerea căilor publice” și “Curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț”. Un contract estimat la valoarea de 12.155.662 lei și care are mai multe componente, conform anunțului de licitație.

Astfel, activitatea “Măturatul, spălatul, stropirea și întreținerea căilor publice”, cuprinde următoarele categorii de servicii: măturat manual carosabil și trotuare; măturat mecanizat carosabil; măturat mecanizat trotuare; spălat carosabil; stropit carosabil; curățat rigola manual; colectarea și transportul deșeurilor stradale; întreținerea curățeniei căilor publice. Activitatea “Curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț”, cuprinde următoarele categorii de servicii: curățat zăpada cu utilaj echipat cu lamă/plug; curățat zăpada manual; curățat gheața manual; încărcat mecanizat și transport zăpada; împrăștiat mecanic material antiderapant, sare în amestec cu nisip; împrăștiat manual material antiderapant, sare în amestec cu nisip.

Contractul este multianual și se încheie pe o perioadă de 48 de luni, potrivit autorității contractante.

Carmen COSMAN – PREDA