Soluții pentru oamenii din cartierul Grigorescu, după întâlnirea cu prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian

Cetățenii din cartierul devean Grigorescu vor avea acces mai facil la drumul principal și nu vor mai fi nevoiți să ocolească tot cartierul în acest sens. Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, s-a întâlnit astăzi cu mai mulți cetățeni care locuiesc în proximitatea căii ferate din zona Gării din Deva, iar la discuții a participat și viceprimarul municipiului Deva, Ferdinand Zoltan Pogocsan, precum și reprezentanți ai Companiei Naționale de Căi Ferate –  CFR SA și ai constructorului care execută lucrări la proiectul de reabilitare a Gării din Deva.

Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului de Hunedoara, întâlnirea a avut loc în contextul problemelor semnalate de o parte dintre locuitorii din cartierul Grigorescu cu privire la accesul acestora la strada principală, dar și la pasarela pietonală ce urmează să fie construită.

”Orice solicitare fundamentată a cetățenilor este o prioritate pentru mine. Sunt aici pentru oameni, iar astăzi am stat de vorbă cu mai multe persoane din cartierul Grigorescu, care au solicitat să se adopte o soluție avantajoasă pentru ei, copiii și bătrânii din zonă, care pentru a ajunge la pasarela care asigură trecerea în siguranță a căii ferate ar fi trebuit să ocolească și să încercuiască tot cartierul. În cele din urmă, cu toți factorii implicați în proiectul de modernizare care are acum loc, am identificat soluțiile optime pentru devenii din zonă și urmează ca acestea să fie puse în practică. Totodată, în calitate de prefect, voi solicita Companiei Naționale de Căi Ferate un stadiu actualizat și amănunțit al proiectului de modernizare a Gării din Deva pentru a urmări progresul”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Carmen COSMAN – PREDA