Stâlpii vechi de iluminat de la Petroșani, înlocuiți cu fonduri de la bugetul local

Mai mulți stâlpi de iluminat public stradal vor fi înlocuiți la Petroșani, fondurile fiind asigurate de la bugetul local. Și asta până la implementarea proiectului de iluminat public modern, pentru care municipalitatea a depus cerere de finanțare pe programul derulat prin Administrația Fondului de Mediu

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, spune că stâlpii metalici au peste 50 de ani și s-au degradat în timp astfel că este necesară schimbarea lor.

Stâlpii metalici au o vechime mai mare de 50 de ani și au unele probleme legate de această rugină. Deja am început să achiziționăm alți stâlpi metalici pe care anul acesta și anul viitor îi vom înlocui pe toți cei de pe Bulevardul 1 Decembrie. Stâlpii sunt achiziționați cu fonduri de la bugetul local”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

În acest timp, administrația publică a depus spre finanțare un proiect de circa un milion de euro pe programul derulat prin AFM; astfel încât Petroșaniul va beneficia de un iluminat public modern și eficient, în timp ce consumul și costurile la factura de energie se vor reduce cu 80% prin implementarea acestui program finanțat prin Administrația Fondului de Mediu.

Prin implementarea acestui program, se vor monta 1339 de aparate de iluminat stradale noi, tip LED, cu aproape 200 în plus față de vechile corpuri de iluminat public, în timp ce consumul și costurile se vor reduce cu aproape 80%. Valoarea totală a investiției este de 5.114.314 lei, contribuția Primăriei Municipiului Petroșani fiind de 114.314 lei”, spune primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Obiectivul general al proiectului este modernizarea sistemului de iluminat public, prin implementarea de soluții ecologice, în spiritul eficienței energetice.

Carmen COSMAN – PREDA