Tiberiu Iacob – Ridzi: ”Domnule Nistor, lăsați demagogia și nu mai căutați vinovați pentru propriile neputințe!”

COMUNICAT DE PRESĂ

Realizând că nu își poate onora din nou propriile promisiuni, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, încearcă cu disperare să paseze responsabilitatea de a nu putea ține deschis DJ 709F Cabana Rusu – Parâng pe timpul iernii, așa cum reprezentanții administrației publice județene au promis în repetate rânduri. Sunt absolut de acord că siguranța turiștilor este primordială, însă nu este în niciun caz vina Primăriei Municipiului Petroșani că președintele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor, și echipa sa din conducerea administrației publice județene nu au luat în calcul toate aceste aspecte când au dat asigurări publice că pe acest drum județean, modernizat cu fonduri guvernamentale – prin PNDL2, se va circula atât vara, cât și iarna.
Laurențiu Nistor susține că turiștii care vor veni iarna la munte nu au unde parca și că ar fi vina primăriei că nu pune la dispoziție un teren pe care ei să amenajeze o parcare. În realitate, conducerea CJ Hunedoara știe foarte bine că Primăria Petroșani nu deține terenuri care s-ar preta la un astfel de obiectiv, altele decât cele pe care DEJA le-a pus la dispoziția administratorului acestui drum, respectiv Consiliul Județean Hunedoara. Ba mai mult, în ultima ședință ordinară de Consiliul Județean, președintele Laurențiu Nistor a avut tupeul să afirme că, pentru rezolvarea problemei parcării din stațiunea Parâng Primăria Municipiului Petroșani ar trebui să cumpere o parcelă de teren de pe piața liberă, pe care să o pună apoi la dispoziția administrației publice județene.
Domnule Laurențiu Nistor, ajunge cu demagogia! Dacă într-adevăr doriți să rezolvați problema parcării din această stațiune, de ce nu achiziționează Consiliul Județean Hunedoara un teren, mai ales că aveți suficiente fonduri. În luna septembrie, Guvernul v-a alocat 11,670 milioane de lei pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile comunale și județene, bani din care nu ați repartizat niciun leu primăriilor din teritoriu.
Mai mult, d-le Nistor, i-ați văduvit în mod repetat pe locuitorii municipiului Petroșani de sume importante de bani care li s-ar fi cuvenit de drept, ocolindu-i în același timp de câte ori a venit vorba despre investiții în cea mai mare localitate din Valea Jiului. În ultimii 4 ani, bugetul local al municipiului Petroșani a primit mai puțin cu aproape 5 milioane de lei decât i s-ar fi cuvenit, în condițiile în care acești bani reprezintă, în realitate, sumele din impozitele cetățenilor care își desfășoară activitatea pe raza localității. Anul acesta, Consiliul Județean Hunedoara a repartizat Primăriei Municipiului Petroșani 250.000 de lei, o sumă mult mai mică decât cea colectată din impozitul pe venit, de 1.100.000!

Primarul Municipiului Petroșani,
Tiberiu Iacob – Ridzi