Tone de deșeuri adunate de la blocul de locuințe sociale din Petroșani

Primăria Municipiului Petroșani a igienizat, din nou, perimetrul blocului de locuințe sociale din cartierul Colonie. Au fost strânse și de această dată tone întregi de deșeuri, așa cum se întâmplă de fiecare date.

Haine, deșeuri menajere și chiar obiecte stricate de mobilier au strâns reprezentanții DADPP din cadrul Primăriei Municipiului Petroșani în urma campaniei de igienizare a terenului din jurul blocului de locuințe sociale.

În fiecare an din acest perimetru sunt strânse mașini întregi de deșeuri, însă situația se repetă, trasă la indigo, Și de această dată, în spatele imobilului tronau munți de gunoaie, ridicate acum de angajații administrației publice locale, deșeuri aruncate tot de locatarii acestui bloc, care par să nu înțeleagă că în acest fel își pun în pericol sănătatea lor și a  copiilor lor.

 

Blocul de locuinţe sociale din municipiul Petroşani, cu 118 garsoniere şi apartamente cu două camere, a fost dat în folosinţă în 2010, prin reamenajarea unei clădiri care aparţinea unei unităţi militare din localitate. Investiţia s-a cifrat la 2,8 milioane lei, din care 2,1 milioane lei au fost alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar diferenţa a fost suportată de la bugetul local al Primăriei Petroşani.

Locuințele au fost date la cheie fiecărui locatar, însă de atunci imobilul s-a degradat tot din vina celor care trăiesc aici, care au distrus ușile, geamurile și chiar balustrada scărilor. Administrația publică locală de la Petroșani a efectuat numeroase reparații, însă nimic nu i-a convins pe chiriași să păstreze bunurile și curățenia, deși au fost aduși chiar și mediatori sanitari care să le explice riscul la care se expun.

Carmen COSMAN – PREDA