Performanță unică în lume. Avram Iancu a parcurs Dunărea înot de la izvoare, la vărsare, fără costum de protecție!

După aproape 3 luni, Avram Iancu a ajuns la finalul celor 2860 de km parcursi inot. A traversat Dunărea de la izvoare, la vărsare, fără costum de neopren!

La finish, la Sulina, a fost așteptat nu doar de sustinătorii săi, de cei care au vrut să-l felicite pentru incredibila performanță, ci și de familia sa.

Înotătorul Avram Iancu a punctat astfel o performanță unică în lume. Expediția care a început pe data de 20 iunie, la Donaueschingen, s-a terminat sâmbătă, la Sulina.

O cursă dramatică, în care cunoscutul sportiv din Petroșani și-a dovedit atât forța fizică, dar mai ales pe cea psihică, trecând peste toarte obstacolele care i-ar fi putut zădărnici temerara încercare – o premieră la nivel mondial.

Avram Iancu a plecat, în temerara expediție pe apă, inspirat de celebra operă a lui Jules Verne, „Pilotul de pe Dunăre”. 

Acesta a povestit că, în urmă cu exact 100 de ani înaintea naşterii sale (1876-1976), Jules Verne, dădea viaţă unei călătorii celebre. Ilia Brus (bulgarul Sergiu Ladko), câştigătorul concursului de pescuit a Ligii Dunărene, anunţa faptul că va naviga la bordul unei bărci pe întreg parcursul Dunării, de la izvoare la revărsare, trăind numai din peştele pescuit în timpul călătoriei. 
Avram Iancu a deveni astăzi primul om din istorie care a înotat toată lungimea Dunării fără costum de protecție!
Avram Iancu a devenit celebru în lume după ce a traversat înot Canalul Mânecii, tot fără costum de neopren.
Carmen COSMAN – PREDA