Achizițiile de la Spitalul Petroșani, verificate de Curtea de Conturi

Inspectorii de la Bucureşti ai Curţii de Conturi verifică achiziţiile făcute de Spitalul de Urgenţă din Petroşani pe o perioadă de 4 ani. Cercetarea vine ca urmare a unei sesizări.

Echipele de control au stat mai multe zile la unitatea sanitară din Petroşani şi au ridicat mai multe documente care vor fi analizate. Verificarea vizează achiziţiile făcute de Spitalul de Urgenţă Petroşani în perioada 2010 – 2014.

„A fost un control venit urmare a unei sesizări, atât ne-au spus. (..) Au făcut câteva bibliorafturi pe care le-au luat (n.r. cu documente), copii nu originalele”, a menţionat managerul SUP, dr. Alin Vasilescu.

De precizat că, anul trecut Corpul de Control al Primului Ministru anunţa că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în urma unui control efectuat  la Spitalul de Urgenţã Petroşani în legãturã cu organizarea şi funcţionarea instituţiei, atribuirea şi derularea contractelor de achiziţii publice, precum şi cu angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor în perioada 01.01.2010- 31.10.2014, care a fost extins pânã la data de 31.12.2014. Organele de control precizau la acel moment că au fost constatate şi două posibile fapte de naturã penalã, iar raportul a fost înaintat şi cãtre Agenţia Naţionalã pentru Achiziţii Publice, respectiv Agenţia Naţionalã de Integritate

Carmen COSMAN – PREDA