Dascălii, omagiați la Petroșani de Ziua Mondială a Educatorului

A devenit deja o tradiție ca dascălii să fie sărbătoriți la Petroșani, de Ziua Mondială a Educatorului. Așa s-a întâmplat și în acest an, când  cadrele didactice care și-au încetat activitatea ori urmează să se pensioneze în acest an, precum și profesorii ai căror elevi au obținut rezultate deosebite la Evaluarea Națională au fost re compensați de municipalitate.

Administrația publică din Petroșani a alocat 10.000 de lei pentru sărbătorirea Zilei Mondiale a Educatorului.

Conform hotărârii de  Consiliu Local adoptată în luna septembrie, Din suma totală, 4.500 de lei sunt dedicați premierii, cu câte 500 de lei/ persoană, a cadrelor didactice, nedidactice și personalului auxiliar  care și-au încetat activitatea sau urmează să părăsească sistemul până la finele acestui an. Alți 3.000 de lei sunt destinați premierii tot cu 500 de lei/ persoană a  cadrelor didactice ai căror elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională. În același timp, suma de 2.500 de lei a fost alo cată pentru organizarea evenimentului Ziua Mondială a Educatorului, care s-a desfășurat joi în Sala de Marmură a Primăriei Petroșani, acolo unde dascălii au fost aplaudați la scenă deschisă.

”La mulți ani, doamnelor și domnilor. Pentru noi este încă un moment important în care putem să vă aducem mulțumiri pentru ceea ce ați făcut și pentru ceea ce veți face în continuare pentru comunitatea noastră și pentru copiii noștri. Administrația publică locală lucrează foarte strâns cu dumneavoastră, cu cei care vă ocupați de educația copiilor noștri și, având în vedere ceea ce se întâmplă în vremurile acestea pe care le trăim, presiunea care este pe dvs. în fiecare zi este din ce în ce mai mare, iar așteptările din partea părinților, din partea copiilor și din partea noastră sunt la fel mari. De fiecare dată dumneavoastră trebuie să faceți față acestei provocări și acestei, îmi permit să spun, democrații între ghilimele, înțeleasă prost de unii, mai puțin prost de alții sau neînțeleasă de foarte mulți”, a spus în fața dascălilor primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Acesta a reiterat prețuirea și respectul pe care administrația publică locală îl are față de cei care șlefuiesc, de la catedră, viitorul copiilor.

Carmen COSMAN – PREDA