Dosar penal pentru accidentul de la Mina Lupeni

Procurorii cercetează accidentul de la Mina Lupeni, unde trei mineri au fost prinși într-o surpare.

”La Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani s-a constituit astăzi, 05.10.2017, un dosar având ca obiect accidentul produs într-una din galeriile Exploatării Miniere Lupeni, fiind surprinşi în subteran 3 mineri.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti, reprezentanţi ai ITM şi salvatori precum şi un procuror de la unitatea de parchet unde s-a înregistrat dosarul, echipa de anchetatori fiind sub coordonarea unui procuror de la PCA Alba. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”, au comunicat reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reamintim că o surpare produsă în urma deranjării susţinerii abatajului din subteranul minei Lupeni a generat blocarea a trei oameni la peste 400 de metri sub pământ. În momentul surpării, în abatajul cu o lăţime de aproximativ 4 metri şi o înălţime de 2 metri, se aflau  11 persoane. Opt mineri au părăsit zona periculoasă, şapte dintre ei fiind implicaţi în derularea operaţiunilor de suport tehnic. Trei mineri cu vârste între 39 şi 43 de ani au fost blocaţi de o acumulare de minereu pe o lungime de aproximativ 20 de metri.

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: Observatorul national)