Blocul groazei din Lupeni, păzit cu jandarmi

”Blocul groazei” din Lupeni, acolo unde  un locatar de la primul etaj s-a prăbușit, ieri, cu tot cu podea peste apartamentul de la parter, a fost păzit toată noaptea cu jandarmi, astfel încât nimeni să nu intre, iar din locuințele evacuate să nu dispară diverse lucruri.

Din cauza pericolului major pe care îl prezintă construcția, toți locatarii au fost evacuați. Unii au plecat la rude, iar alții au fost cazați în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 2, unde au fost puse mai multe saltele, iar oamenii au primit hrană și apă.

”Pentru a fi în siguranță, locuitorii blocului D1 de pe strada Tineretului din Lupeni au fost evacuați, conform deciziei luate în cadrul Comitetului Situațiilor de Urgență. Persoanele evacuate din blocul avariat au fost adăpostite temporar în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 2 din Lupeni, aici au fost amenajate locuri pentru dormit, au primit apă și mâncare”,a  declarat primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță.

Blocul este extrem de vechi și se află într-o avansată stare de degradare, dar nu a fost niciodată expertizat sau reparat. Acum ar fi trebuit să fie inclus într-un program de reabilitare cu fonduri europene, dar edilii nu au mai apucat să implementeze proiectul.

Reamintim că miercuri în Lupeni a avut loc un incident extrem de grav. Podeaua unui apartament de la etajul I s-a prăbușit. Toate lucrurile s-au prăvălit peste vecinii de la parter. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită grav, deși unul dintre locatari a căzut  cu tot cu podeaua și a ajuns la spital.

Acum, pentru locatarii evacuați din imobil trebuie găsită o soluție, astfel încât să poată avea din nou un acoperiș deasupra capului.

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: Facebook)