Doliul schimbat cu… Tăriceanu la profilul ministrului Energiei

Ministrul Energiei, Toma Petcu, cel care administrează și unitățile miniere din Valea Jiului, a dat doliul pe Călin Popescu Tăriceanu. Este vorba despre profilul de Facebook al oficialului.

Toma Petcu face parte din ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu care l-a propulsat în funcția de ministru al Energiei. Săptămâna trecută, la scurt timp după accidentul colectiv de muncă de la Mina Lupeni, Petcu a fost în Valea Jiului, la unitatea extractivă unde a avut loc tragedia. Nu doar că s-a interesat de ceea ce s-a întâmplat, dar a și asigurat comunicarea, în direct la TV și extrem de prompt pe pagina sa de Facebook, semn că ține mult la imaginea sa și nu lasă nimic la voia întâmplării.

Iar în data de 6 octombrie, când deja vorbeam din nou despre vieți răpite în subteranele Văii Jiului și nu doar despre mineri captivi sub pământ, așa cum era informația preliminară, la profilul de Facebook al ministrului a apărut o lumânare aprinsă, în semn de doliu, de regret față de cele întâmplate.

Zilele au trecut, cei doi mineri au fost înmormântați creștinește, televiziunile centrale s-au retras, iar emoția publică s-a diminuat, așa că, discret, fără niciun mesaj de a ceastă dată, ministrul Energiei și-a înlocuit fotografiile de pe profilul său de Facebook.

Doliul a fost schimbat cu noi imagini, politicianiste. De exemplu, ieri, fotografia de copertă a șefului de la Energie a fost schimbată cu o imagine în care Toma Petcu apare alături de Călin Popescu Tăriceanu, a cărui credibilitate a fost mult știrbită de declarațiile cel puțin hazardate din ultima perioadă. De asemenea, la profil, ministrul Petcu a postat o imagine cu el, la ”Trofeul Energeticianului”.

În Valea Jiului anchetele continuă și oamenii încă se întreabă de ce mineritul Văii Jiului a fost din nou îndoliat și câți ortaci trebuie să mai moară pentru a se schimba cu adevărat ceva în industria extractivă.

 Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: Facebook Toma Petcu)