120 de nuci americani și piersici, plantați la Petroșani

Nu mai puțin de 120 de nuci americani  și piersici roșii vor fi plantați în Petroșani în cadrul unui proiect ecologic implementat de Primăria Petroșani în parteneriat  cu Asociația Niloran și OMV Petrom.

Proiectul este intitulat  ”Petroșani- oraș ecologic”, iar în cadrul acestuia voluntari ai Asociației Niloran, OMV Petrom, administrația publică locală și elevi ai liceelor din municipiul Petroșani vor planta 120 de arbori, care sp ajute în primul rând la scăderea poluării generate de numărul tot mai mare de autoturisme care circulă pe străzile municipiului.

”Proiectul “Petroșani – oraș ecologic” are ca și obiective scăderea gradului de poluare din municipiul Petroșani, implicarea tinerilor în activități de voluntariat și în viața comunității, implicarea angajaților OMV și a autorităților locale în activități de voluntariat, precum și conștientizarea importanței activităților ecologice pentru comunitatea locală”,a  precizat președintele Asociației NIloran, Nicu Tașcă.

Copacii vor fi plantați în trei locuri din Petroșani prestabilite, respective malul Pârâului Staicului, Parcul ”Carol Schreter” și Parcul din Piața Centrală.

”Primăria pune la dispoziție suprafețele de teren, respective Parcul Schreter, Parcul de la Piața Centrală și o zonă lângă Pârâul Staicului, în Cartierul Aeroport. Se vor planta 120 de arbuști în colaborare cu cei de la OMV. Scopul nu este altul decât acela de a avea un oraș verde și prin astfel de activități pe care le facem ori singuri ori în  parteneriat facem ceea ce ar trebui să facă și celelalte asociații care se ocupă în această zonă cu protecția mediului înconjurător”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob  – Ridzi.

Reprezentantul OMV, Dan Murgulescu, șeful stației de la Petroșani susține că proiectul se desfășoară în cadrul ”Campionatului de voluntariat”, proiect ce datează încă din anul 2007 și are ca scop implicarea socială.

OMV Petrom a finanțat Proiectul ”Petroșani – oraș ecologic” în cadrul competiției de proiecte  ”Campionatul de Voluntariat 2017”, după cum a precizat reprezentatul OMV Petroșani, Dan Murgulescu.

Carmen COSMAN – PREDA