De la Deva/ Întârzierea trenurilor a ”rupt” scaunul directorului CFR

Din cauza întârzierii constante a trenurilor, directorul Companiei de Căi Ferate CFR SA, Marius Chiper, a fost demis. Anunțul l-a făcut la Deva chiar  ministrul Transporturilor, Felix Stroe.

Felix Stroe a venit la Deva cu trenul, care a avut o întârziere de aproape o oră și asta deși pe traseu nu au fost probleme. Ministrul a reacționat prompt și a spus că nu poate tolera lipsa de respect față de cetățeni.

” Nu se poate să tolerăm lipsa de respect față de cetățeni. Eu nu voi tolera, toleranța este zero. Problemele întârzierii trenurilor nu sunt datorate faptului că materialul rulant este învechit. Sunt datorate infrastructurii, care provoacă aceste întârzieri. De aceea, dânsul (Marius Chiper — n.r.) a fost demis astăzi. Nu pot să înțeleg cum pe calea ferată București-Constanța, în care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizată și este cea mai modernă din România, trenul trebuie să întârzie zeci de minute, decât ca și lipsă de organizare, de preocupare, de exigență a conducătorului respectiv. I-am atras atenția domnului Chiper, ieri, la ministerul Transporturilor. Culmea, știa că vin la Deva și totuși acest tren a întârziat o oră. Și nu a întârziat o oră azi, întârzie în fiecare zi. Când o să vină viscolele, ce o să ne facem?”, a spus ministrul Transporturilor la Deva.

La scurt timp, directorul  CFR și-a anunțat demisia, invocând în schimb motive personale.

 “Compania Națională de Căi Ferate CFR SA  vă informează că domnul Marius Chiper și-a înaintat demisia din funcția de director general interimar, din motive personale, președintelui Consiliului de Administrație”, precizează un comunicat de presă al CFR.

Ministrul Transporturilor a venit marți la Deva călătorind cu trenul interregio Constanța-Arad

Carmen COSMAN – PREDA