Fostul lider al minerilor și ex-director adjunct la CEH, Petre Nica și-a făcut transferul la Mina Lonea

Începând de marți, Petre Nica, fost director adjunct al Complexului Energetic  Hunedoara și fost președinte al Sindicatului Muntele, este angajat al Minei Lonea.

După ce postul de director adjunct al CEH pe care îl ocupa a fost desființat de Consiliul de Administrație al companiei energetice hunedorene, Petre Nica a fost angajat ca inginer, în cadrul Serviciului Tehnic Investiții.

Fost lider al celui mai important sindicat al minerilor din Valea Jiului, Nica a părăsit mișcarea sindicală la finele lunii septembrie 2016, pe fondul unor nemulțumiri acumulate.

Și-a încercat forțele în plitică și a candidat pe listele PMP pentru Senat, dar fără succes.

Profesional, a trecut ulterior de partea administrației, iar în luna  noiembrie a anului trecut a fost numit director adjunct pe probleme miniere în cadrul Complexului Energetic Hunedoara, odată cu schimbarea întregii conduceri a societăţii.

Numai că, la sfârșitul lunii aprilie 2017, ambele posturi de adjuncți s-au desființat, printr-o decizie a Consiliului de Administrație. Fostul lider de sindicat a fost încadrat ca inginer în cadrul CEH, pentru ca acum să se transfere la Mina Lonea pe un post ce urmează să fie stabilit astăzi de conducerea unității extractive, informație confirmată din surse oficiale.

Conform  surselor noastre, acesta ar urma să ocupe un post de topograf.

Pe de altă parte, Petre Nica a reacționat la scurt timp după desființarea postului de director adjunct și a dat CEH în judecată. Dosarul a fost înregistrat în luna iunie la Tribunalul Hunedoara și are astăzi termen de judecată.

Carmen COSMAN – PREDA