Probleme în trafic din cauza precipitațiilor

Traficul pe DN68A Timişoara – Deva, pe raza județului Hunedoara, se desfăşoară în această dimineață în condiții dificile, pe un fir alternativ, în localitatea Lăpuşnic, după ce un TIR a pierdut controlul direcţiei, a părăsit carosabilul şi a intrat în peretele unei case de pe marginea drumului.

Potrivit primelor date, doar şoferul vehiculului a suferit leziuni uşoare, fiind transportat la spital.

Întrucât pe multe artere rutiere importante circulaţia se desfăşoară în condiţii de ploaie, polițiștii recomandă conducătorilor auto să circule cu foarte mare atenţie, să folosească ştergătoarele şi sistemele de climatizare-dezaburire, să nu efectueze depăşiri riscante, să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele şi să reducă semnificativ viteza, pentru a putea preveni producerea accidentelor rutiere.

Și nu doar ploaia creează probleme, ci și ninsorile. Începând cu data de 23 octombrie 2017,  de la ora 16:00, circulația rutieră pe DN 67C Transalpina a fost închisă pentru toate categoriile de autovehicule, între Rânca și Obârșia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 – 59+800, ca urmare a avertizării meteorologice emisă de Administrația Națională de Meteorologie. Având în vedere codul portocaliu existent, ce anunță căderi de zăpadă și viscol, CNAIR a luat decizia închiderii circulației pe acest sector de drum, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice.

 Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: Lugoj Info)