Edilii din Lupeni vor să promoveze mai agresiv Stațiunea Straja

Autoritățile locale din Lupeni vor să promoveze mai agresiv stațiunea Straja, la nivel național. Deși este una dintre destinațiile turistice preferate de tot mai mulți iubitori ai sporturilor montane mai ales iarna, Straja practic nu există atunci când, de exemplu, se prezintă stratul de zăpadă în stațiunile montane la televiziunile naționale.

Tocmai la acest capitol vor edilii să ”umble” și au decis să facă toate demersurile necesare.

”O să trimitem o solicitare către o parte a televiziunilor naționale, să vedem care ar fi condițiile pentru a fi incluși și noi acolo, la Meteo. O să facem demersurile necesare, să vedem și care sunt costurile, să încercăm să promovăm și noi stațiunea Straja. Este una dintre cele mai mari posibilități de promovare”, a declarat primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță. 

O zonă mirifică, cu un potenţial turistic extraordinar. Aşa este descrisă, în general Valea Jiului, mai ales de către guvernanţi – indiferent de culoarea lor politică, şi în special atunci când vine vorba despre alternativa la minerit. Despre turismul din Valea Jiului se vorbeşte de zeci de ani ca alternativa la activitatea extractivă, aflată într-un accentuat declin. Se spune că, chiar dacă nu în totalitate, turismul poate prelua din forţa de muncă disponibilizată din domeniul minier. În Valea Jiului există trei staţiuni montane – Parâng, Pasul Vâlcan şi Straja – care au beneficiat şi de fonduri guvernamentale pentru implementarea unor programe menite să ducă la dezvoltarea turismului. Şi, totuşi, la această oră, Valea Jiului este ignorată constant chiar şi de televiziunile naţionale care prezintă stratul de zăpadă din staţiunile montane.
Carmen COSMAN – PREDA