Miză de 390.000 de lei. Firma senatorului Carmen Hărău, în proces cu Direcția de Protecție a Copilului Timiș

Procesul dintre firma familiei senatorului PNL Carmen Hărău și Direcția Generală de Asistență Socială și protecție a Copilului Timiș se judecă la Curtea de Apel Alba Iulia. Dosarul a fost deja înregistrat, iar suma pentru care cele două părți au ajuns în litigiu depășește 390.000 de lei
 
Pe fond, dosarul a fost tranșat la Tribunalul Hunedoara, unde firma familiei senatorului Carmen Hărău, Proserv Hunedoara, a câştigat procesul cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş. Cauza a ajuns pe rolul instanţei ca urmare a unui control efectuat de Curtea de Conturi, care a constatat că s-au făcut plăţi suplimentare nejustificate. 
 
Proserv Hunedoara a câştigat licitaţia organizată de DGASPC Timiş pentru “Reabilitare Conac Sinersig – extindere – Centrul de Recuperare şi Reabilitare neuropsihiatrică Sinersig”. Numai că inspectorii Curţii de Conturi au stabilit că s-au făcut plăţi suplimentare nejustificate în valoare de aproape 400 de mii de lei, pe care autoritatea contractantă a fost obligată să le recupereze în instanţă. Acţiunea în justiţie a fost deschisă în 2014, când DGASPC Timiş a solicitat instanţei de judecată pronunțarea unei hotărâri prin care să se constate existența debitului în sumă de 390.244,02 lei reprezentând prejudiciu rezultat din lucrări de investiții, acceptate nejustificat la plată, recepționate și decontate în plus în contractul de lucrări.
În contrapartidă, Proserv a solicitat respingerea acțiunii reclamantei şi a introdus chiar şi o cerere reconvenţională, prin care a solicitat pronunțarea unei hotărâri prin care să se dispună obligarea reclamantei-pârâte reconvențional la plata sumei de 279.508,17 lei reprezentând prejudiciu ce i-a fost cauzat constând în contravaloarea lucrărilor suplimentare executate la obiectivul „Reabilitare Conac Sinersig – Extindere – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sinersig”.
După analizarea dosarului, Tribunalul Hunedoara a  decis “ respingerea acţiunii în contencios administrativ formulată de reclamanta Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş împotriva pârâtei SC Proserv SA Hunedoara. Admite cererea reconvenţională formulată de pârâta-reclamantă reconvenţional SC Proserv SA Hunedoara împotriva reclamantei-pârâtă reconvenţional Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş şi în consecinţă: Obligă reclamanta-pârâtă reconvenţional Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş să plătească pârâtei-reclamantă reconvenţional SC Proserv SA Hunedoara suma de 279.508,17 lei reprezentând contravaloarea lucrărilor executate suplimentar şi neachitată”.
Decizia a fost atacată de reprezentanţii DGASPC Timiş la Curtea de Apel Alba Iulia care, în data de 19 februarie au dispus: “admiterea recursul declarat de pârâta Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Timiş împotriva sentintei nr. 313/CA/12 03 2015 pronunţată de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Hunedoara. Casează sentinţa atacată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe”.
Dosarul s-a întors la Tribunalul Hunedoara, unde a fost înregistrat în luna aprilie a anului trecut, și din nou magistrații au respins acţiunea formulată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş împotriva pârâtei SC Proserv SA Hunedoara.
„Obligă reclamanta-pârâtă reconvenţional Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş să plătească pârâtei-reclamantă reconvenţional SC Proserv SA Hunedoara suma de 279.508,17 lei reprezentând contravaloarea lucrărilor executate suplimentar şi neachitată. Obligă reclamanta-pârâtă reconvenţional să plătească pârâtei-reclamantă reconvenţional suma de 6.401 lei, cheltuieli de judecată”, este sentinţa judecătorilor hunedoreni pronunţată pe fondul cauzei.
Este de urmărit ce se va întâmpla acum în acest dosar care ”se plimbă” între Tribunal și Curtea de Apel de mai bine de 3 ani.

 

Carmen COSMAN – PREDA
Foto: cancan.ro