”Țeapă” de 120.000 de lei dată de Complexul Energetic Hunedoara celor de la Universitatea Petroșani!

Complexul Energetic Hunedoara a dat o ”țeapă” de 120.000 de lei celor de la Universitatea Petroșani. Au comandat un studiu de specialitate, au folosit date din lucrarea tehnică, pentru ca mai apoi să refuze plata pe motiv că studiul ”nu mai este oportun”.

Conducerea Universității din Petroșani a ajuns în instanță cu oficialii Complexului Energetic Hunedoara pentru a-și recupera banii pe lucrarea științifică finalizată încă din 2015.

Suma nu este deloc mică, respectiv 120.000 de lei, și mai mult, studiul a fost comandat chiar de Complexul Energetic Hunedoara. Pe parcursul efectuării lucrării, CEH nu a spus niciun moment că nu ar mai avea nevoie de cercetarea care viza Mina Lonea. Ulterior, reprezentanții companiei energetice hunedorene au refuzat să onoreze contractul.

”Este vorba de un contract de prestări servicii – cercetare, finalizat în 2015, un studiu realizat la Mina Lonea. Un contract solicitat de CEH, ca după aceea să spună că nu ar mai fi oportun, deși au folosit o parte din date atunci când s-a pus problema închiderii minei, când s-a pus problema rentabilizării unor abataje și așa mai departe”, a declarat pentru Informația Văii Jiului Rectorul Universității Petroșani, prof. Radu Sorin.

Costurile lucrării se ridică la 120.000 de lei, iar pentru realizarea cercetării s-a lucrat timp de mai multe luni, inclusiv în teren, astfel încât studiul să cuprindă toate datele solicitate de CEH.

Dosarul a fost inițial pe rolul Judecătoriei Petroșani, dar în decembrie 2017 instanța de aici și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Hunedoara, care a stabilit primul termen de judecată pentru data de 1 februarie.

Carmen COSMAN – PREDA