Doar trei asociații de proprietari nu au datorii la ApaServ Valea Jiului

Au încercat cam totul pentru reducerea creanțelor înregistrate de asociațiile de proprietari din Valea Jiului, dar nimic nu a avut rezultatele scontate. Pentru ca abonații să nu aibă de suferit, cei care au achitate facturile la zi față de operatorul regional de apă și canalizare pot să o facă direct la ghișeele ApaServ Valea Jiului SA.

”Încă de anii trecuți am avut o muncă continuă cu asociațiile de proprietari să-și reducă creanțele. În momentul de față au creanțe de 3,500 milioane lei. Din cele 21 de asociații de proprietari câte sunt în Valea Jiului, numai trei sunt cu plata la zi. Cu restul asociațiilor am avut nenumărate întâlniri, au fost încheiate nenumărate protocoale de eșalonare a datoriilor, care nu au fost respectate. Pe de altă parte, cu reprezentanții asociațiilor am încercat să punem în practică unele măsuri mai puțin plăcute pentru cei care nu plătesc apa, de am ajuns să restricționăm alimentarea cu apă. Totodată, le-am acordat asistență juridică. Având în vedere că asociațiile sunt scutite de plata taxei de timbru, prin biroul nostru juridic le-am acordat tot sprijinul pentru a-i da în judcată pe rău – platnici. Dar, după toate acțiunile pe care le-am făcut, am ajuns la concluzia că trebuie să avem o altă abordare față de asociații”, a declarat Cristian Ionicã, sef în Departament productie din cadrul Apa Serv Valea Jiului.

Astfel, a fost luată decizia ca abonații care își plătesc facturile să o poată face fără intermedierea asociațiilor de proprietari.

Acțiunea  a început în ianuarie, iar până acum au fost încheiate 350 de noi contracte, cu cei care până acum plăteau apa consumată la asociația din care făceau parte.

Carmen COSMAN – PREDA