Apa Serv începe pregătirile pentru iarnă

Chiar dacă, din punct de vedere calendaristic, este încă vară, reprezentanţii operatorului de apă şi apă uzată din Valea Jiului, Apa Serv, se pregăteşe pentru iarnă.

Sunt vizate mai ales zonele, punctele unde au fost probleme cu îngheţul în ultimii ani, unde trebuie intervenit astfel încât anotimul rece să nu creeze noi probleme majore, ce pot afecta serviciile oferite de operatorul regional de apă.

“Ne pregătim pentru lucrările de iarnă, unde ne vom mobiliza în zonele în care am avut probleme cu îngheţul. Începem cu capăturile, aducţiunile, reţelele unde au fost nenumărate îngheţuri să înlocuim tronsoane de conductă. Mai trebuie remediate unele cămine de branşament. Toate acestea înseamnă timp şi forţă de muncă alocată peste tot, pe lângă avariile şi lucrările pe care le avem”, a declarat directorul Apa Serv, Cristian Ionică.

Acesta este şi motivul pentru care, din surse financiare proprii în următoarea perioadă de timp nu vor mai fi făcute lucrări de mare anvergură.

“Din fonduri proprii, mai avem unele locaţii pe Petrila, Pe Lupeni, dar mai mult racorduri la reţeaua existentă. Nu sunt lucrări de mare anvergură. La Petroşani,  după ce se termină ploile acestea torenţiale, vom începe să acţionăm în zonele inundabile.  Plus lucrările pe care le avem programate deja”, a mai spus Cristian Ionică.

Carmen COSMAN – PREDA