Canalizarea pentru Colonia Ştefan, anul viitor

Foto: Avantul Liber
Foto: Avantul Liber

Doar anul viitor se va putea vorbi despre începerea lucrărilor de introducere a canalizării în Colonia Ştefan din Lupeni.

Este o problemă pe care oamenii o ridică de ani de zile, iar licitaţia este în evaluare. Procedura însă este de durată, spun oficialii Apa Serv Valea Jiului SA.

În Colonia Ştefan lucrarea se realizează pe fonduri europene. Licitaţia pe Lupeni este în evaluare. Cred că cel târziu la anul pe vremea aceasta putem vorbi despre începerea lucrărilor”, a declarat directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionică.

Oamenii care locuiesc aici își doresc să aibă condiții decente de trai, ceea ce implică și rețele de canalizare. Iar reprezentanţii operatorului de apă şi apă uzată din Valea Jiului cunosc foarte bine problema, pe care încearcă să o rezolve în cel mai scurt timp posibil. Și nu doar Cartierul Ștefan este cuprins în acest proiect finanțat din fonduri europene, prin POIM. Pentru rețelele din Lupeni suma locată este de 42,387 milioane de lei, atât pentru Lotul 1 Lupeni Vest, cât și pentru Lotul 2 Lupeni Est.

Carmen COSMAN – PREDA