Probleme serioase pe drumul spre Parâng. Constructorul ar căuta motive să amâne lucrarea!

Sunt probleme serioase în ceea ce privește proiectul de reabilitare a drumului spre Parâng. În loc să lucreze, conform graficului, constructorul ar căuta tot felul de motive să amâne execuția proiectului, asta deși este o firmă cu experiență în domeniu.

Și raportul dirigintelui de șantier ar arăta disfuncționalitățile apărute în derularea proiectului, iar administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, spune că se puteau face mult mai multe, dar reprezentanții societății vin cu tot felul de pretexte. Până acum, în Parâng ar fi lucrat doar cu un excavator și o RABĂ din toate utilaje promise, care ar fi trebuit să ajungă în munte la această lucrare complexă.

Este un grafic de lucrări, conform căruia trebuiau să facă mai multe terasamente. Încă nu este conform proiectului. Problema este că în fiecare zi vine (n.r. constructorul) cu câte o hârtie, ba cu una, ba cu alta. Caută motive pentru a nu lucra. Timpul ține cu ei. Eu nu pot să înțeleg faptul că nu vor să lucreze anul acesta. De exemplu până acum au lucrat numai cu un excavator și o RABA. Puteau să facă mult mai mult, dar găsesc tot felul de scuze”, a declarat Costel Avram.

Pe de altă parte, sursa citată anterior vorbește despre faptul că firma care a câștigat licitația ar vrea să găsească un subcontractant, mai ales că proiectul permite acest lucru. La un preț mult mai mic față de cel la care a câștigat licitația. Dar nu ar fi găsit pe nimeni interesat.

Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara, administratorul drumului, sunt cu ochii pe proiect și pe executant, astfel încât lucrurile să se deruleze așa cum ar trebui. Oficialii Consiliului Județean Hunedoara au fost de mai multe ori în Parâng pentru a evalua stadiul lucrărilor de modernizare a drumului de acces în zona turistică și și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care decurge lucrarea.

Lucrările la drumul care duce în staţiunea Parâng au început la sfârșitul lunii septembrie, după ce a fost semnat şi contractul de execuție.

Drumul turistic trebuie modernizat pe patru kilometri, iar costurile de execuție se ridică la peste 17 milioane de lei. Fondurile destinate modernizării vin prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Durata de execuție este de 27 de luni.

Carmen COSMAN – PREDA