Drumul spre Dâlja Mare, blocat de zăpezi. Utilajele firmei de deszăpezire au acționat la foc continuu

Drumul spre Dâlja Mare a fost blocat de zăpezi și acolo nici nu se poate interveni cu utilajele de deszăpezire. În rest, s-a acționat la foc continuu, pe străzi dar și pe trotuare, unde au fost croite poteci printre nămeți.

Prin ”tranșeele albe” au circulat, luni, localnicii din Petroșani, mai precis printre nămeții de zeci de centimetri înălțime. Firma de deszăpezire aflată sub contract cu municipalitatea din Petroșani a acționat atât pe străzi, cât și pe trotuare, activitate dublată și de asistații social. E zăpadă mare în Petroșani după ce zeci de ore a nins fără oprire și chiar și luni continua să fulguiască.

În ultimele 48 de ore, la Petroșani a nins foarte mult, este o situație de excepție. Practic o asemenea cantitate de zăpadă nu a mai fost înregistrată de cel puțin 25 de ani. Primăria are externalizat acest contract de deszăpezire cu o firmă specializată, faptul că noi ne implicăm în coordonarea și verificarea acestor activități nu reprezintă altceva decât interesul pe care noi îl manifestăm pentru comunitatea din Petroșani”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Toate utilajele societății de profil sunt pe străzi, dar drumul spre Dâlja Mare este blocat de troiene. Și copacii doborâți sub greutatea zăpezii au creat probleme în municipiu.

În acest moment se circulă pe toate arterele din Petroșani. Avem un drum blocat, drumul spre Dâlja Mare unde nu putem intra cu utilajele. Firma are în teren 5 utilaje cu lamă și material antiderapant, două utilaje pentru trotuare, două graifere și două autocamioane și două buldoexcavatoare. Noi am suplimentat cu un buldoexcavator și cu un camion pentru a disloca zăpada din intersecții și din zonele circulate. Intervenim și acolo unde sunt căzuți copaci. Se circulă în condiții de iarnă. O mare problemă am avut să intrăm pe străzile secundare, mașinile fiind parcate”, spune edilul.

În momentul în care nu va mai ninge, toate arterele de circulație trebuie curățate, altfel firma de deszăpezire riscă amenzi, conform contractului încheiat cu administrația publică locală din Petroșani

Din momentul în care nu mai ninge, în 24 de ore trebuie să deblocheze toate arterele. Dacă nu se va întâmpla acest lucru voi recurge la sancțiuni, îi voi amenda. E o situație de excepție, dar din momentul în care nu mai ninge trebuie să ajungem să deblocăm toate drumurile”, a explicat Tiberiu Iacob – Ridzi.

Carmen COSMAN – PREDA