Turismul din județ, stimulat prin rezolvarea problemelor de infrastructură

Degeaba ai obiective turistice care pot atrage anual zeci de mii de vizitatori, dacă nu ai infrastructură și, mai ales, infrastructură rutieră pe care să ajungă turiștii la aceste obiective istorice, culturale sau naturale.

Aceasta pare să fie premisa de la care au plecat oficialii Consiliului Județean Hunedoara, care vor să rezolve problemele ce țin de calitatea drumurilor județene și, în special, a celor care duc spre obiectivele turistice.

Lucrul cel mai important pe care îl face Consiliul Județean Hunedoara este că dezvoltă infrastructura și rezolvă problemele de infrastructură rutieră. Degeaba vrei să mergi la Prislop, de exemplu, dacă drumul este praf. Degeaba vrei să mergi în Sarmizegetusa Regia, dacă drumul este, la fel, praf. Nu pot să uit că în momentul în care a fost închis accesul spre Sarmizegetusa au fost în sâmbăta aceea aproximativ 820 de oameni care au mers 4,5 kilometri pe jos pentru a ajunge acolo. Am spus-o și o repet: acel drum este o prioritate pentru Consiliul Județean și vom face tot ce trebuie pentru ca drumul să arate foarte bine și turiștii să fie mulțumiți de drumul pe care ciurculă. De asemenea, mai sunt celelalte 10 drumuri turistice care au fost prinse în PNDL în 2018, dar nu au avut finanțare. Din datele pe care le am, zilele următoare președintele CJ Hunedoara va merge la București și aceste drumuri vor fi finanțate pe PNDL, pe bugetul din 2019 al Guvernului României”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

De precizat că, încă din toamna anului 2018, Consiliul Judeţean Hunedoara a depus un pachet de proiecte de reabilitare a şoselelor turistice din judeţ, pentru a primi finanţare pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Cele zece drumuri sunt împărţite în patru loturi și însumează aproape 170 de kilometri. Reabilitarea lor a fost estimată la aproape 200 de milioane de lei.

Carmen COSMAN – PREDA