Programul Erasmus – o poartă deschisă pentru studenții de la Petroșani pentru învățământul din străinătate

S-au înscris la Universitatea Petroșani și acum au șansa de a studia și peste hotare. Sunt aproape 100 de studenți care pleacă prin burse Erasmus+ în întreaga Europă, la diverse alte universități.

Studenții noștri au devenit adevărați mesageri ai României peste hotare. Duc peste graniele României cultura, știința, tehnica și toate acestea se întâmplă grație programului Erasmus. Pleacă la alte universități europene prin acest program care a devenit o poartă deschisă pentru studenții de la Petroșani pentru studiul în străinătate.

”Avem aproape 100 de studenți care pleacă prin buse Erasmus afară, în întreaga Europă, atât pentru stagii de practică de 2 luni și jumătate – 3 luni, cât și pentru studii de 6 luni sau un an de zile. Sunt și studenți care vin înspre noi. Chiar în această perioadă finalizează examenele 6 studenți din Spania, care au fost pe o perioadă de un an de zile la noi la universitate și care se duc examenele promovate aici și li se echivalează la universitatea din Spania de unde au venit”, a declarat Rectorul Universității Petroșani,prof. univ.dr. ing. Radu Mihai Sorin.

Sunt o mulțime de avantaje pe care le au acești tineri. Nu numai că se perfecționează în domeniul pe care îl studiază, însă își perfecționează și limba de comunicare și iau contact cu alte culturi, ceea ce îi ajută extrem de mult în bagajul de cunoștințe, exact acel bagaj care îi perfecționează pentru viață. În plus transmit și cultura noastră peste hotare.

”În primul rând își perfecționează limba de comunicare în special engleza, dar unii dintre studenți merg și studiază în limba spaniolă sau în limba franceză sau chiar germană. Este un atuu pentru ei. Apoi, văd alte culturi, alte obiceiuri, învață și trag concluziile și, bineînțeles, transmit și cultura noastră în afară. Deci sunt și niște mesageri ai culturii românești în Europa. Sunt niște mesageri din punct de vedere al științei, tehnologiei, educației și totodaă mesageri ai culturii, arătând că studenții noștri nu sunt cu nimic mai prejos decât studenții europeni”, a mai spus Radu Mihai Sorin, Rectorul Upet.

Carmen COSMAN – PREDA