A început asfaltarea Bulevardului Tudor Vladimirescu din Lupeni

Primăria Lupeni a început, marți, lucrările de asfaltare a Bulevardului ”Tudor Vladimirescu” din localitate. Un amplu proiect de reabilitare demarat anul trecut cu fonduri de la buget și continuat anul acesta, cu fonduri europene.

”Astăzi am început derularea lucrărilor de asfaltare a Bulevardului Tudor Vladimirescu. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat deținătorilor de autoturisme datorită prelungirii duratei lucrărilor, însă în această perioadă au fost executate 2 traversări peste bulevard, pentru trecerea conductelor de apă și canal, și nici vremea nu a fost prielnică pentru turnarea asfaltului”, a declarat primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță.

Reamintim că, la finele lunii mai, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Modernizare stradă Tudor Vladimirescu”, în valoare de 6.918.188,21 lei.  Artera de circulație este cuprinsă într-un amplu program investițional care a demarat anul trecut.

Prima parte a proiectului de modernizare a Bulevardului Tudor Vladimirescu din Lupeni, implementat de administrația publică locală, s-a încheiat în toamna anului trecut, iar lucrăriles –au derulat prin implementarea unui proiect de peste 4 milioane de lei, derulat de administrația publică din localitate. Conform documentaţiei tehnice, bulevardul, realizat din beton asfaltic, prezenta făgașe longitudinale, văluriri, faianțări, gropi și fisuri transversale apărute în îmbrăcămintea rutieră din cauza rosturilor de dilatație din structura rutieră rigidă existentă. De asemenea, arată documentele, scurgerea apelor era deficitară din cauza colmatării căminelor pluviale și ale podețelor existente, dar şi din cauza pantei transversale a drumului. Toate acestea au trebuit rezolvate în cadrul acestui proiect amplu de lucrări. Doar o parte a bulevardului a fost prinsă în prograul investițional din 2018, pentru ca partea a doua a drumului să fie reabilitată cu fonduri europene.

Carmen COSMAN – PREDA