Drum din Lupeni reabilitat cu banii încasați în Straja

Foto: Arhiva

Stațiunea Straja se dezvoltă, iar încasările sunt mai mari de la un an la altul. În sezonul turistic încheiat anul acesta, încasările au fost de circa 500.000 de euro, iar banii se întorc la comunitatea din Lupeni, a precizat primarul Lucian Resmeriță.

Practic, cu banii din încasări, va fi reabilitat un drum din Lupeni, care urmează să fie stabilit, a anunțat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

” Cel mai improtant lucru pentru Straja este că anul acesta turistic încasările de aici au fost de peste 500.000 de euro, un lucru care este benefic, se întoarce pratic înapoi cetățeanului, se întoarce orașului nostru și este prima dată în istoria stațiunii când, din banii încasați, vom reuși să facem un drum din municipiul Lupeni. De aici se vede că începem să culegem roadele investițiilor din stațiunea Straja. Scopul nostru este de a dubla aceste încasări, în 5 ani să ajungem la încasări de 1 milion de euro”, a declarat Lucian Resmeriță.

S-a putut ajungr la aceste rezultate printr-o bună colaborare dintre administrația publică locală și mediul de afaceri, pentru că în Staja vorbim și despre investiții private și deloc puține. În plus, sprijinul acordat de autoritățile județene și centrale este extrem de benefic.

”În continuare se fac lucruri bune pentru stațiunea Straja. Îmbucurător este faptul că administrația publică se înțelege foarte bine cu mediul de afaceri și, astfel, avem oameni în stațiunea Straja care investesc, și nu investesc puțin. Chiar anul trecut, un investitor a investit peste 1,2 milioane de euro pentru a face un telescaun cu 4 locuri. Anul acesta vom avea o nouă investiție a unui alt om de afaceri, de circa 500.000 de euro, pentru un nou telescaun în Straja, pe partea Platoului Soarelui. Mă bucur că există o legătură bună între administrație și între oamenii de afaceri, între toți investitorii. Încercăm de fiecare dată să venim în sprijinul lor. Probleme mai sunt, dar mare parte ditre ele încep să se rezolve, încetul cu încetul inclusiv cu sprijinul autorităților statului, fiindcă nu putem altfel să ne dezvoltăm”, spune edilul lupenean.

Carmen COSMAN – PREDA