Proiectul de reparații capitale la Spitalul din Petroșani, în prima jumătate. Banii au venit cu mare greutate

Reprezentanții Spitalului de Urgență Petroșani pot continua amplul proiect de reparații capitale, inclusiv cel care vizează construcția unei noi clădiri, după ce anul acesta unitatea medicală a primit 14,5 milioane de lei. Un proiect la care s-a lucrat inclusive pe datorie, din cauza modului greoi în care au venit alocațiile bugetare de la minister.

La Spitalul de Urgență Petroșani este în derulare un proiect de reparații capitale și modernizare. Un proiect care ar fi trebuit finalizat deja, dar care este întârziat din cauza banilor alocați cu țârâita și cu mari intermitențe, la care s-a lucrat inclusiv ”pe datorie”. Acum, toate lucrările efectute sunt deja achitate, însă chiar și așa nu s-a trecut de jumătatea programului investițional.

Luând în considerare banii primiți până acum, respectiv un total de aproximativ 47 de milioane din 130, să spunem că suntem  în prima jumătate. Anul acesta au venit 14,5 milioane de lei. Dacă lucrurile vor fi așa cum am discutat cu constructorul, în principiu va trebui rezolvată partea de protecție la tot ce înseamnă acoperiș la toate clădirile, și cele noi și clădirea veche, să nu mai avem inflitrații, să nu mai avem probeme pe această temă,  și o prioritate o reprezintă clădirea nouă, clădirea anexă din fața spitalului, care să vedem până la ce stadiu reușim să o ducem. Teoretic, ar fi bine dacă am reuși să o și finalizăm, inclusiv pasarela de legătură dintre cele două clădiri. Lucrările făcute sunt achitate”, a declarat managerul SUP; dr. Alin Vasilescu.

Pe lângă reabilitările care vizează vechile corpuri, proiectul prevedei nclusiv construcția unei clădiri – anexă, asta pentru ca unitatea medicală să rămână cu același număr de paturi fără să mai fie nevoie de supra-aglomerarea actualelor saloane. Noul corp va avea tot cinci etaje, iar legătura cu spitalul va fi făcută prin pasarele construite la etajele I și II.

Carmen COSMAN – PREDA