Campania ”Canalizarea nu este coșul tău de gunoi” dă roade. Mizerii mai puține aruncate în sistemul de canalizare

Sunt mai puține mizerii aruncate în sistemul de canalizare din Valea JIului. Oamenii par să fi înțeles că își fac rău singuri.

Chiar dacă încă se mai convundă vasul de toaletă cu coșul de gunoi, campania ”Canalizarea nu este coșul tău de gunoi”, derulată de Apa Serv Valea Jiului SA, dă roade. Oamenii sunt mai conștienți de efectele pe care le produce aruncatul mizeriilor în sistemul colector.

”Am împărțit flyere, am mers  în toate orașșle din Valea Jiului, am făcut campanii de informare a oamenilor, am fost și în timpul programului, și în timpul nostru liber, și cu bicicletele, am făcut o serie de informări. Eu zic că, într-un anumit procent, lumea se educă. Oamenii încep să conștientizeze că își fac rău singuri.  E adevărat, au fot și răspunsuri mai stupide. Adică la întrebarea noastră <<Ce faceți cu mizeria?>>, adică dacă o aruncă în WC; răspunsul a fost <<Unde să o aruncăm?>>. Sunt și oamei care în continuare gândesc așa, că tot ce este de aruncat se aruncă în WC. Dar, una peste alta, lumea înțelege și chiar dacă mai găsim mizerii și acum, eu sper ca acestea  să se reducă și să s eîncadreze în limite rezonabile”, a declarant Florin Donisă, directorul tehnic al Apa Serv Valea Jiului SA.

Nu o data, ploile abundente au scos la iveală faptul că încă se aruncă în sistemul colector o mulţime de deşeuri. Conductele înfundate abia fac faţă precipitaţiilor, iar reprezentanţii Apa Serv îşi doresc ca oamenii să înţeleagă că locul deşeurilor este la gunoi. În urmă cu doi ani, angajaţii Apa Serv Valea Jiului SA au demarat campania intitulată „Canalizarea nu este coşul tău de gunoi”.

Carmen COSMAN – PREDA