Complexul mecanizat de la Livezeni nu va rezolva problemele unității extractive

Un complex mecanizat ar urma să fie pus în funcțiune zilele acestea la Mina Livezeni, ar asta nu va rezolva problemele unității extractive.

Mina Livezeni este una dintre cele două considerate viabile dar, acum, problemele par să fie ai grave decât lasăă oficialii să se vadă. Iar asta în contextul în care producția de huilă a minelor din Valea Jiului este la un minim istoric.

”Mina Livezeni este o minã pe care unii au considerat-o viabilã și așa este catalogatã și acum, însã, acum, acolo, trebuia sã funcționeze deja  douã abataje. Nu functioneazã niciunul. (…)Sperãm ca în scurt timp sã pornim o capacitate din cele douã. Asta s-ar putea întâmpla undeva în jurul datei de 14 august. Atunci se va porni complexul mecanizat ce a fost introdus acolo, dar și acesta are o linie de front din care va da huilã maxim 6 sau 7 luni. Dupa asta, din nou, problemele la Livezeni vor continua”, a precizat Darius Cîmpean, președintele sindicatului Muntele,  reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara.

Declarația vine în contextul în care CEH se pregãteste să importe din nou huila, așa cum se întâmplă de o lungă perioadă. Huila extrasă din capacitățile miniere ale Văii Jiului este insuficientă cantitativ și nu asigură funcționare Termocentralelor  Mintia și Paroșeni. Potrivit datelor oficiale, minele din Valea Jiului abia dacã mai  produc 1.100 de tone de huilã zilnic.

Carmen COSMAN – PREDA