Peste 2.000 de apometre cu telecitire montate de Apa Serv

Constructorul care execută proiectul de modernizare a rețelei de apă și apă uzată din Petroșani, împreună cu reprezentanții Apa Serv montează în această perioadă peste 2.000 de apometre cu telecitire.

Directorul general al operatorului de apă și canalizare, Cristian Ionică, face un apel la populație, mai ales la cei care au probleme comerciale, să permită accesul echipei pentru a monta aceste apometre, pentru că oricum acest lucru se va întâmpla mai devreme sau mai târziu, dar și să își clarifice situația.

”Aș vrea să fac un apel către locatarii cărora li se solicită prezența acasă. Montăm peste 2.000 de apometre cu telecitire la gospodăriile individuale. Constatăm două cazuri. În prima categorie, omul este foarte mulțumit că va avea apometru cu telecitire, că nu va mai fi deranjat să i se citească apometru. Cealaltă categorie care, având probleme comerciale cu noi, nu permite accesul constructorului. Constructorul merge împreună cu un coleg de-al nostru, ca odată cu montarea apometrului, acesta să fie și sigilat, să fie întocmite toat hârtiile, ca el, din luna următoare, să fie și facturat. Chiar dacă sunt situații în care oamenii au datorii, au angajamente de plată nerespectate, sunt la limita legalității, poate unii chiar apar ca fiind debranșați dar în realitate nu sunt, noi până la urmă tot ajungem acolo. Cel mai bine este să ne lase să punem apometrul, să vină la noi, suntem deschiși să găsim soluții pentru clarificarea situației comerciale, altfel în viitor va rămâne și fără apă, și fără contor nou. Din cei 2.200 de debranșați de care știm noi, într-un fel sau altul au apă. Echipele noastre de la recuperare creanțe și de pe secții urmăresc punctele acestea. Este păcat să nu ajungem la o înțelegere, să clarificăm situația comercială”, a declarat Cristian Ionică.

De asemenea, directorul Apa Serv a precizat că, așa cum se anunță deja în ce zone se execută lucrări, vor fi anunțate din timp și zonele în care urmează să fie montate apometre cu telecitire.

Carmen COSMAN – PREDA