Primăria scoate Complexul Energetic din ecuația încălzirii locuințelor

Municipalitatea din Petroșani caută soluții astfel încât agentul termic în sistem centralizat să poată fi distribuit tot prin SC Termoficare SA, firmă aflată deja în faliment.  Așa s-a întâmplat și în iarna trecută și se speră că vor fi găsite soluții și pentru acest an. În același timp, Complexul Energetic Hunedoara este scos din ecuația încălzirii locuințelor în ceea ce privește posibilitatea de a deveni distribuitor în locul falimentarei firme de interes local.  

Primăria Petroșani a scos la concesiune serviciul, dar singurul participant – Complexul Energetic Hunedoara – pare să fi căutat motive să fie declarant neeligibil, nu să fie declarant câștigător. A pus condiții de neacceptat, iar administrația publică locală s-a văzut nevoită să anuleze licitația. Acum, spune primarul Tiberiu Iacob – Ridzi, nici nu se gândește să organizeze o altă licitație. Ar vrea, dcă se poate, ca acest serviciu să fie asigurat pentru abonații existenți tot prin SC Termoficare SA.

”O să am o discuție cu domnul Prefect, dar de fapt cheia este tot la lichidator (n.r. al SC Termoficare). El decide, pentru că firma e în faliment. Nu mai scoatem la licitație serviciul. Am scos o data și CEH  a găsit tot felul de chestiuni, chichițe, să nu fie eligibili. E clar că nu vor”, a precizat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Între timp, primarul Petroșaniului  îi sfătuiește pe oameni, așa cuma  făcut-o și până acum, să aplice soluții alternative de încălzire a locuințelor.

Carmen COSMAN – PREDA