Firmele de pază ale lui ”Codiță” au rămas fără licență. De numele celor de la Spartan se leagă paza Complexului Energetic Hunedoara și a Spitalului de Urgență Petroșani!

Firmele de pază din Caracal ale lui Remus Rădoi, zis ”Codiță” au rămas fără licență.  Una dintre ele, Spartan Pază și Protecție, s-a aflat sub contract cu Spitalul de Urgență Petroșani și Complexul Energetic Hunedoara. Mai mult, la CEH era abilitată chiar să prelucreze și să păstreze datele cu caracter personal ale tuturor celor care vizitau compania energetică.

Poliția Română a anulat recent licența firmei de pază Safety Security, controlată de Remus Rădoi, zis ”Codiță”, după ce, în urma verificărilor, a constatat că nu funcționează la sediul social declarat, iar Spartan Pază și Protecție nu a mai cerut prelungirea licenței, expirată pe 6 iulie, au scris în această seară jurnaliștii de la Libertatea.

“Specialiștii din cadrul Direcției de Ordine Publică – Serviciul Sisteme de Securitate Private s-au deplasat în Olt, procedând la efectuarea verificărilor sediului social și administrativ al societății, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Olt. La fața locului s-a constatat faptul că societatea în cauză nu își desfășoară activitatea în această locație”, potrivit se arată în răspunsului primit de Libertatea de la IGPR. Pe de altă parte, firma Spartan Pază și Protecție – cea de numele căreia s-au derulat contractele cu CEH și Spitalul de Urgență Petroșani – nu a mai cerut reînnoirea licenței, care a expirat pe 6 iulie.

Spartan a intrat pe ”piața” pazei CEH în luna august a anului trecut, după ce a cțltigat licitația în acest sens. Un contract evaluat la câteva milioane de lei. Atât de bine a păzit obiectivele CEH, încât a ajuns să fie acționată în instanță și sancționată pentru furturile repeate de la Mina Vulcan. Potrivit deciziei Tribunalului Hunedoara, peste 90.000 de lei trebuie să achite cei de la Spartan pentru cablurile, transformatoarele electrice și alte subansamble sustrase de sub nasul paznicilor, sumă actualizată cu rata inflației. Iar pe rolul instanâelor de judecată mai sunt niște procese între aceleași părți.

Pe de altă parte, cât timp s-a aflat sub contract cu CEH, Spartan Pază și Protecție Caracal a fost abilitată chiar să prelucreze și să păstreze datele cu caracter personal ale tuturor celor care vizitau compania energetică.

Directorul general al CEH, Samuel Dioane, spune că firma Spartan nu mai are la această oră contract cu compania energetică hunedoreană.

De precizat că firmele de pază Safety Security și Spartan Pază și Protecție controlate de Remus Rădoi, cunoscut sub numele de Codiță, figurează în SEAP cu 30 de contracte cu statul în valoare de peste 4,3 milioane de euro. Conform G4Media.ro, cele mai multe contracte au fost obținute în ultimii ani. Astfel, firmele lui Codiță ar avea contracte de pază cu CFR, CFR Călători, Romgaz, Primăria Caracal, RAR, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), Direcția generală a finanțelor publice Craiova, Compania de apă Olt SA, CET Govora, Protecția Copilului Tulcea, Direcția de Sănătate Publică Dolj și Spitalul de Urgență Petroșani.

Remus Rădoi este cunoscut în presa locală şi centrală drept “Codiţă”, liderul “clanului bodyguarzilor” sau “Samuraiul”.

Firmă de pază sancționată pentru furturile repetate de la Mina Vulcan. Cabluri și transformatoare electrice plătite scump!

Carmen COSMAN – PREDA