Tot mai mulți absolvenți de liceu aleg Universitatea Petroșani

La Universitatea Petroșani este în plină desfășurare înscrierea pentru sesiunea de admitere de toamnă.

Dacă în prima săptămână au fost mai puține înscrieri, de luni lucrurile s-au schimat. Asta după ce absolvenții care au prommovat examenul de Bacalaureat și-au primit diplomele.

Am început sesiunea de admitere în data de 2 septembrie și continuă până în data de 18 septembrie. În prima săptămână, așa cum ne așteptam, s-a înscris un număr mai mic de candidați, dar, începând de ieri, după ce absolvenții de Bacalaureat din această toamnă au primit diplomele, sunt din ce în ce mai mulți și noi ne bucurăm că tinerii din Valea Jiului doresc să își continue studiile aici și nu pleacă în alte centre universitare. Ne bucurăm pentru că avem același nivel de pregătire și de echivalare a studiilor universitare ca toate celelalte universități acreditate din România și ne mai bucurăm pentru că este mai ușor, și pentru părinții lor, să îi întrețină aici, în Valea Jiului în loc să plătească taxe mari în alte centre universitare. De asemenea, ne mai bucurăm pentru că sperăm să creem specialiști pentru viitoarele firme care se vor instala în Valea Jiului, poate prin proiecte europene, poate prin facilitățile pe care le pot crea primăriile din Valea Jiului”, a declarant Rectorul Universității Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Mihai Sorin.

De precizat că pentru master locurile bugetate au fost suplimentate.

Radu Mihai Sorin, Rectorul UPet: ”Din vară au rămas la licență aproximativ 230 de locuri bugetate. La master nu au rămas locuri, doar un singur candidat s-a retras, dar am obținut încă 15 locuri bugetate de la minister, datorită faptului că aveam relativ mai puține locuri la master, ca raport, decât alte universități. Cam la fiecare domeniu avem, câte un loc cel puțin, bugetat și alte locuri cu taxă”.

Carmen COSMAN – PREDA