Ofertant unic pentru proiectul de introducere a apei potabile în Pasul Vîlcan

Un singur ofertant, mai precis o asociere de două firme, s-a înscris la lictația pentru introducerea apei potabile în stațiunea Pasul Vîlcan.

Este un contract generos, în valoare de peste 1,1 milioane de lei, care prevede preluarea celor trei izvoare de pe vârful muntelui Vîlcan prin intermediul unei captări amenajate în zonă și transportul apei pe o distanță de cca. 3,7 km; respectiv amplasarea unui rezervor de apă automatizat de cca. 80m3, care va asigura clorinarea apei.

Lucrurile sunt într-un stadiu avansat, astfel încât anul viitor să poată fi demarate lucrările propriu – zise. Conform oficialilor Apa Serv Valea Jiului, au fost parcurși toți pașii obligatorii, respectiv un studiu de la INHGA pentru cele trei izvoare, s-a obținut certificatul de urbanism și s-a întocmit și avizat studiul topografic.

” Anul acesta, zic  eu, nu se va intra cu lucrări, dar tot ce înseamnă proiectare rețele, proiectare rezervor, proiectare rețele de hidranți se vor finaliza, ca din primăvară să se înceapă lucrul efectiv, astfel încât la sfârșitul anului 2020 să putem spune că nu mai este o problemă cu alimentarea cu apă potabilă în Vulcan”, a precizat recent directorul Apa Serv Vaea Jiului, Cristian Ionică.

Carmen COSMAN – PREDA