Urmărire ca-n filme. Polițiștii s-au luat după hoții de lemn

Foto: arhiva

Doi bărbați care transportau lemn fără documente legale au fost suprinși în trafic, duminică seara, de polițiști. Au încercat să scape, iar polițiștii s-au luat după ei. Autoutilitara în care se aflau a fost la un moment dat abandonată, iar hoții au luat-o la fugă pe câmp și nu s-au speriat nici de somațiile polițiștilor. Astăzi au fost prinși și duși la audieri.

În data de 22.09.a.c., în jurul orei 21:00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Haţeg au efectuat o acţiune în trafic, pe raza localităţii Zeicani (DN 68), în cursul căreia au oprit o autoutilitară care transporta material lemnos. La solicitarea poliţiştilor, conducătorul autoutilitarei a precizat că nu deţine asupra sa niciun document, nici personal, nici al autoutilitarei. În mașină se mai afla un tânăr,  care a declarat, de asemenea, că nu are actul de identitate asupra sa. Conducătorul auto a recunoscut că transportă material lemnos fără documente legale,  motiv pentru care i s-a solicitat de către poliţişti să se deplaseze cu autoutilitara la sediul Poliţiei Oraşului Haţeg, în vederea luării măsurilor legale. Iar de aici au început scenele desprinse parcă din filmele de acțiune.

”Conducătorul auto a pornit autoutilitara, însă a plecat de la faţa locului în direcţia judeţului Caraş-Severin, fiind urmărit de echipajul de poliţie. Pe raza localităţii Bucova, judeţul Caraş-Severin, autoutilitara a fost oprită, iar cele două persoane (conducătorul auto şi pasagerul) au fugit pe un câmp, nespunându-se somaţiilor legale ale poliţiştilor. Autoutilitara cu material lemnos a fost transportată la sediul Poliţiei Oraşului Haţeg, în vederea continuării cercetărilor”, au precizat repezentanții IPJ Hunedoara.

Bărbații au fost identificați. Conducătorul auto are 35 de ani și este din comuna Băuţar, iar pasagerul, are 27 de ani, din aceeași comună cu șoferul. În această dimineaţă au fost conduşi la sediul Poliţiei Oraşului Haţeg, pentru cercetări.

”În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală şi furt de material lemnos, a fost aplicată o sancțiune contravenţională pentru transportul materialului lemnos fără documente legale şi s-a luat măsura confiscării materialului lemnos”, au mai spus sursele citate anterior.

Carmen COSMAN – PREDA