Senatorul Carmen Hărău: Trebuie să curățăm țara nu de PSD, de activul PSD sau de electoratul PSD, ci de metehnele PSD-iste. PNL nu va tăia veniturile românilor!

Senatorul PNL Carmen Hărău a prezentat duminică, într-o conferință de presă desfășurată la Lupeni, motivele pe care moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă era absolut obligatorie. ”Moțiunea de cenzură era urgentă din motive de stopare a declinului și a mersului în prăpastie cu care noi ne confruntăm”, a spus Eleonora Carmen Hărău, care i-a asigurat totodată pe toți hunedorenii că guvernul PNL nu va tăia nici măcar un leu din veniturile lor.

”Tot răul a început cu intenția guvernanților, guvernelor Dragnea, de a-și rezolva problemele penale și de a subjuga justiția”, a precizat Eleonora Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara, referindu-se la răul pe care social – democrații, strâns uniți în jurul lui Liviu Dragnea, l-au făcut românilor și României. De fapt, parlamentarul hunedorean a numit guvernările PSD drept ”guvernele Dragnea”, precizând totodată că fostul președinte al PSD s-a înconjurat nu de profesioniști, ci de oameni obedienți. Iar pentru a-și atinge scopul ar fi recurs la un fel de ”mită generalizată”, crescând veniturile doar pentru a-și asigura liniștea socială necesară. Și, fără structuri guvernamentale profesioniste,  fără proicte prin care să absoarbă banii europeni cu care România se poate dezvolta, au făcut împrumuturi externe uriașe, datoria publică a României ajungănd la, spune Carmen Hărău, circa 108 miliarde de euro!

Eleonora Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara: ”Vă mărturisesc cu toată sinecriatea că în timpul campaniei electorale de la europarlamentare, înrebarea cu care ne confruntam odată la 3, 4 oameni cu care ne întâlneam era: ”Când ne scăpați de ei? Când scăpați țara de ei?” Am luat notă de dorința cetățenilor ca acest lucru, această guvernare să se termine. Pe de altă parte, fiind acolo, în Paralment, am aflat despre lucruri extraodinar de grave, care determină pe temen scurt, dar și pe termen lung, mari probleme pentru România și pentru români. Acțiunea în forță împotriva românilor a început încă din prima zi de mandat, acțiune despre care în campaia electorală PSD nu ne-a informat. Nu ne-a spus nicio clipă că au vreo problemă cu statul paralel și cu justiția. Cum s-au așezat pe scaune, asta a fost principala lor problemă. Nu avem spitalele promise, nu am ieșit din noroaie, deși educația este prevăzut a fi gratuită de către constituție școlile sunt utilate cu bani din fondul clasei, bani pe care îi pun părinții. Suntem în momentul acesta posesorii nefericiți ai unei datorii publice de circa 108 miliarde de euro și în guvernarea care a început în 2016 sporul la datoria externă a fost de 36 de miliarde de euro. Dobânzile sunt înrobitoare, au depășit 5 puncte procentuale. Partidul Național Liberal a fost obligat la acest demers (n.r. depunerea și susținerea moțiunii de cenzură). Știm că ne asumăm riscuri electorale uriașe. Pe lângă faptul că ținem aproape unul de altul, o să ținem aproape de cetățeni, ca oamenii să înțeleagă fiecare mișcare pe care o facem, că este în favoarea lor, în favoarea României. Nu vom tăia venituri. PNL, în guvernul pe care până la urmă îl va așeza în fața românilor  pentru administrarea țării, nu va tăia veniturile românilor. Nu am avut niciodată nicio problemă cu faptul că au crecsut veniturile românilor. Problema pe care noi, liberalii, am avut-o și pe care o vom modifica, este legată de banii din care s-au putut crește veniturile românilor. Tot răul a început cu intenția guvernanților, guvernelor Dragnea, de a rezolva problemele penale și de a subjuga justiția. Ăsta a fost începutul răului. Acesta a fost obiectivul lor esențial, pe care l-au ascuns cu tot felul de promisiuni, cu lapte și miere. S-au înconjurat de oameni ascultători, de tipul ghioceilor, care stau cu capul plecat. Oamenii de tipul acesta nu sunt profesioniști. Sunt obedienți și nu fac altceva decât să execute oridune. Acesta a fost începutul răului. Preocupați fiind de o singură temă centrală, aceea de a-și scăpa pielea de pușcărie și averile de confiscare, oamenii ăștia, înconjurați de tot felul de impostori, n-au găsit calea de a folosi surse economice care generează prosperitate și încasări la buget, cum ar fi fondurile europene. Nu e posibil ca în tot mandatul să ai absorbție de 1,5 miliarde de euro și să te aștepte 30 de miliarde de euro în buznar al Comisia Europeană.

Este imposibil să guvernezi țara în modul acesta. Nefiind capabili să aibă structuri guvernamentale profesioniste, să facă proiecte să absoarbă bani europeni, oamenii aceștia au început să împrumute fără de măsură. Au împrumutat ca să facă viața românilor mai bună? Nici gând și poveste. Au avut nevoie de liniștea socială, un fel de mită generalizată, așa, folosind acea impresie că oamenii care primesc bani vor deveni obligatoriu fideli, vor deveni obligatoriu un electorat captiv. Alegerile europarlamentare au dovedit că nu a  fost așa. Românii au înțeles foarte clar direcția proastă în care se îndreaptă România, fiindcă 3 și 4 români declară în sondaje că nu sunt de acord cu direcția în care se îndreaptă România.

Aceasta a fost background-ul general pe care s-au grevat o mulțime de lucruri rele. Vedem cu toții, au crescut salariile medicilor. Lăudabil, absolut necesar,  dar se moare cu zile în spitale, cu medici bine plătiți. Iar medicii care își respectă actul medical continuă să plece. Nu doar salariul, venitul propriu al românului este cel care determină reușita actului medical. Dezastrul este deosebit de mare, iar a flutura lucruri de tipul ”au crescut salariile”, când ele au crescut pe hârtie și omul – mai cu seamă pensionarul cu pensie mică, omul aflat pe segmentul cel mai prost plătit, cel cu ajutor social – poate cumpăra din ce în ce mai puțină marfă, asta nu e și creștere a nivelului de trai.

 Moțiunea de cenzură era urgentă din motive de stopare a declinului și a mersului în prăpastie cu care noi ne confruntăm.

Sunt bune măririle salariale, cu care PNL este de acord și nu le va tăia cu nici măcar un leu, dar au început să rămână în urma pupilelor de partid profesioniștii de la buget. Ele se măresc, dar se măresc diferențiat funcție de ”ești de-al nostru sau nu ești de-al nostru”. Clientela politică din zona contractelor cu statul, este înfiorător ce se întâmplă… La moțiunea de cenzură Parlmentul s –a transformat în talcioc. Post – moțiune a apărut o problemă de-a binelea halucinantă. Vă vine să credeți că un om normal la cap și-a putut imagina că poate ține la sol avioanele cu care veneau parlamentarii din opoziție să voteze moțiunea? Dacă la așa ceva s-a ajuns, imaginați-vă ce s-a putut întâmpla în Parlament în perioada premergătoare votului. Nu s-au dat la o parte de la nimic.

Un vot simbol la moțiune a fost votul tânărului președinte al  tineretului social – democrat. Tânărul acesta, în numele unei generații, a votat moțiunea. Încep să bag de seamă, chiar în structurile partidelor vechi, cum este PSD, că generația tânără începe să nu se mai identifice cu personajele pe care le avem pe aici, la nivel județean, și cu personajele de la nivel național. Dăncilă a plecat, dar avem o mulțime de ”Dăncili” în teritoriu cu care va trebui să ne luptăm cu argumente și fără mită și șantaj și să curățăm țara nu de PSD, de activul PSD sau de electoratul PSD, ci de metehnele PSD-iste. Să dăm la o parte administrarea PSD-istă care uită în ce situații pune România”.

Carmen COSMAN – PREDA