Pensionat în timp ce se afla internat în spital. Locul trebuia urgent eliberat

Decizie cel puțin discutabilă și interpretabilă la DSVSA Hunedoara. Doctorul Octavian Popescu, șeful Circumscripției Sanitar – Veterinare Valea Jiului, a fost pensionat. De cei de la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara. Nu din cauză că doctorul Popescu s-ar fi opus pensionării, dar era puțin inernat în spital. Pe caz de boală. Iar mai apoi, tot pe caz de boală s-a aflat în concediu medical.

Internarea la Spitalul din Hunedoara a dr. Popescu a venit în urma unor analize medicale efectuate. Nu a fost nimic programat anterior, însă rezultatul investigațiilor medicale i-a determinat pe medici să îl interneze imediat. Ulterior, acesta s-a aflat în concediu medical, decizia fiind tot a medicilor. dar, aceste aspecte par să fi fost doar ”mici amănunte” pentru cei care au decis pensionarea în aceste condiții, deși cunoscătorii în ale dreptului spun că practica ar fi cam dincolo de prevederile legale în domeniu. Trebuia eliberat repede locul, spun surse bine informate, pentru că la marginea terenului s-ar fi ”încălzit” deja cineva. Numele vehiculat este al lui Marius Alin Cioară, spun aceleași surse, cel care a facut o buclă pe la Primăria Petrila pentru a putea deveni inspector superior. Cioară a fost angajat prin concurs cu un singur participant, în luna mai anul trecut, la Serviciul Public de Poliție Locală – Compartimentul Dispecerat Monitorizare și Pază Bunuri din cadrul Primăriei Petrila. De profesie, Alin Cioară este medic veterinar, dar ar trebuia să fie și inspector superior, condiție îndeplinită odată cu angajarea la Primăria Petrila, așa cum scriam și la vremea respectivă.

” Concursul pentru un post de inspector clasa I,gradul profesional superior organizat de Primăria Orașului Petrila pentru Serviciul Public de Poliție Locală – Compartimentul Dispecerat Monitorizare și Pază Bunuri a deschis Cutia Pandorei la Perila. Sunt surse care vorbesc despre faptul că ar fi un post cu dedicație  și că ar reprezenta de fapt o trambulină de lansare pentru un alt post cu o mult mai bună reprezentare”, erau informațile de anul trecut, adeverite din câte se pare acum.

Așa că ecuația se poate rezolva de această dată printr-un ”banal” transfer instituțional.

Salt pe trambulină?! Concurs cu rezultat așteptat la Petrila

Ar mai trebui spus doar că, după o viață de muncă în cadrul DSV, decizia de pensionare i-a fost trimisă doctorului Octavian Popescu prin poștă. Nici măcar nu a fi fost chemat să o semneze, să ia act de ea, la sediul Direcției, mai spun sursele noastre. Întrebarea care rămâne este de ce atâta grabă, încât nu i s-a îngăduit fostului șef al  Circumscripției Sanitar – Veterinare Valea Jiului măcar să revină din concediul medical.

De precizat că Alin Marius Cioară este fiul lui Gheorghe Cioară, fost director al Apa Serv Valea Jiului SA și fost director al Companiei Naționale a Huilei Petroșani.

Promovat fără probleme. De la medic veterinar, la inspector superior în Primăria Petrila

Revenim cu amănunte.

Carmen COSMAN – PREDA