Codul galben de ninsori mobilizează Comandamentul de iarnă din cadrul CJ Hunedoara

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN  care vizează județul Hunedoara și, potrivit avertizării meteo, în intervalul 04 ianuarie, ora 17:00 – 06 ianuarie, ora 22:00 sunt așteptate fenomene precum ninsori și intensificări ale vântului. În acest context, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a dispus luarea măsurilor care se impun pentru asigurarea condițiilor de trafic pe drumurile județene.

Astfel, membrii Comandamentului de iarnă au fost mobilizați pentru a monitoriza permanent starea drumurilor județene care ar putea fi afectate de ninsori.

„Suntem mobilizați și pregătiți să intervenim dacă va fi cazul. Acordăm o atenție deosebită zonelor vizate de atenționarea meteo, în special drumurilor aflate în zonele montane. Vrem să asigurăm atât turiștii cazați în stațiunile montane din Valea Jiului, cât și locuitorii județului Hunedoara care se deplasează pe drumuri aflate în aria de atenționare, că utilajele sunt pregătite să intervină în toate cele 6 zone ale județului”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Eventualele probleme întâlnite pe drumurile județene pot fi semnalate la numărul de telefon al Dispeceratului de iarnă: 0737 553 971.

De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să se asigure că autovehiculele pe care le conduc sunt pregătite pentru a circula în condiții de iarnă.